Réteslapból rétesen kívül lehet más sütit csinálni?
Én vargabélest szoktam csinálni, nem tudom, ismered-e, de elég egyszerű. Szóval. Fél kiló túróhoz adjál két kávéskanál citromhéjat (szárított is jó), előzetesen tejbe áztatott, 10 deka mazsolát, két és fél deci 20 %-os tejfölt, 15 deka porcukrot és hat tojás sárgáját. Én a tojássárgákat előbb ki szoktam keverni a porcukorral, könnyebb, mint amikor már minden benne van a masszában. Főzz ki úgy kb. 30 deka vékony metéltet (cérnametéltet), és amikor kihült, keverd bele a túrós masszába. A tojások fehérjét verd föl habbá (én ebbe is szoktam tenni egy vaníliás cukrot, de ízlés dolga), és óvatosan ezt is keverd hozzá a túrós-tésztás masszához.
Egy tepsi aljába tegyél egy réteslapot, kendd meg olaj és tejföl fele-fele keverékével, majd tegyél rá még egy réteslapot, újra csak kendd meg az olaj-tejföl keverékkel, és jöhet rá a harmadik réteslap. Ha így megvagy, akkor ráterítheted a fentebb elékszíte4tt masszát, majd annak a tetejére megint jönnek a réteslapok olajjos tejföllel kenve, mint alul. A legtetejét viszont egy tojás sárgájával kenjed meg, amibe előzetesen belekevertél egy kávéskanál porcukrot. Anélkül, hogy igazán ráhajtanád, tegyél rá sütőpapírt vagy zsírpapírt, told be előmelegített, de nem forró sütőbe, és kb. 180 fokon addig süsd, amíg a teteje nem lesz szép piros (néha kukkants be a papír alá). Jó étvágyat hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!