Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Alakor ősbúzalisztből mit...

Alakor ősbúzalisztből mit lehet sütni?

Figyelt kérdés
Megosztanátok velem recepteket?
2013. febr. 20. 10:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Mi az az ősbúza?
2013. febr. 20. 10:54
 2/7 A kérdező kommentje:

Ez a legmagasabb energiájú gabona.

Az alakor lizin- mikroelem- és esszenciális aminosav-tartalma igen magas, szénhidrát-tartalma alacsony. Nagy fehérje-tartalommal, kiemelkedő sikér-tartalommal rendelkezik. Zsíroldható antioxidáns és lutein (pro A-vitamin) bősége funkcionális élelmiszerek előállítására kiválóan alkalmassá teszi. Lisztje sárgás, a belőle készült sütemények, kekszek, kenyerek igen ízletesek, és könnyen emészthetőek.

Ez a gabonák legtisztább formája, amely nagyon különbözik az összes többi búzafajtól. Az alakor olyan természetes sikért tartalmaz, ami a legtöbb gluténérzékeny ember számára is biztonságos, és nem okoz olyan allergiás reakciókat mint a modern búzasikér.

2013. febr. 20. 11:01
 3/7 crackjack válasza:
Egyik ismerősöm lepényféléket süt, és kenyér helyett ezt eszik.
2013. aug. 25. 23:25
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszoltál.

Azóta már sok mindent sütöttem belőle (többek között lepénykenyeret is).

2013. aug. 26. 09:17
 5/7 crackjack válasza:

Én is próbáltam belőle sütni, mondjuk lángost. Viszont azt tapasztaltam, hogy nagyon nehéz gyúrni, mert folyton ragad.

Gondolom a sárgás magbelső miatt.

Miképpen lehet csökkenteni a ragadósságot?

2013. nov. 10. 22:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Én mindig kevesebb vizet(vagy tejet) adok hozzá mint amit a recept ír. Ezt már én is megfigyeltem, hogy kevesebb folyadékot vesz fel, mint a sima búzaliszt.
2013. nov. 11. 11:05
 7/7 toteam válasza:
Nagyon alacsony a sikértartalma, ezért ragad. Ha nem gluténmentes kenyeret szeretnél készíteni, akkor javaslom, hogy keverd felesben tönköly liszttel, aminek viszont nagyon magas a sikérje, viszont ugyanolyan egészséges.
2014. jan. 24. 08:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!