Alakor ősbúzalisztből mit lehet sütni?
Ez a legmagasabb energiájú gabona.
Az alakor lizin- mikroelem- és esszenciális aminosav-tartalma igen magas, szénhidrát-tartalma alacsony. Nagy fehérje-tartalommal, kiemelkedő sikér-tartalommal rendelkezik. Zsíroldható antioxidáns és lutein (pro A-vitamin) bősége funkcionális élelmiszerek előállítására kiválóan alkalmassá teszi. Lisztje sárgás, a belőle készült sütemények, kekszek, kenyerek igen ízletesek, és könnyen emészthetőek.
Ez a gabonák legtisztább formája, amely nagyon különbözik az összes többi búzafajtól. Az alakor olyan természetes sikért tartalmaz, ami a legtöbb gluténérzékeny ember számára is biztonságos, és nem okoz olyan allergiás reakciókat mint a modern búzasikér.
Köszönöm, hogy válaszoltál.
Azóta már sok mindent sütöttem belőle (többek között lepénykenyeret is).
Én is próbáltam belőle sütni, mondjuk lángost. Viszont azt tapasztaltam, hogy nagyon nehéz gyúrni, mert folyton ragad.
Gondolom a sárgás magbelső miatt.
Miképpen lehet csökkenteni a ragadósságot?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!