Tejbegríz vízből?
Nem. Eleve nem 'tejbe' lesz, de nem is fog hasonlítani a tejbegrízre. Én mint kakaókedvelő, aki nem iszik tejet, képes vagyok vízben főtt rizsre vagy zabpehelyre kakaót és valami édesítőt (méz, mazsola, ha minden kötél szakad, barnacukor) tenni és azt élvezetesnek találni, de a vizes gríz még nekem is sok lenne. Igaz, sosem próbáltam.
Növényi "tejeket" nem próbáltam, többnyire nem imitálom a dolgokat. Az amúgyis minek, ott van a rizs vagy zabpehely, minek vonjam ki a tesóiból és adjam hozzá :D
Tejbe grízt nehéz lesz vízből, de vízbe grízt tudsz. :D
Egyébként van ilyen változata is. Nagymamám nagyon szereti, hogy víz, búzadara, só és egy kis olaj vagy zsír. Én még nem kóstoltam, de végül is a levesben a gríz gombóc is sós, szóval biztos nem rossz.
Ha édesen szeretnéd, akkor meg értelemszerűen víz, dara és cukor. Próbáld ki aztán kiderül milyen.
Ha grízes tésztát készítesz,ahhoz kiváló!
Csak keverd össze főtt tésztával(széles metélt,nagy kocka,fodros kocka tészta a legjobb vele). Erre lekvár,porcukor is illik,de sósan is finom (már aki szereti).
Én tökre szeretem ha vízből készül.
Ha van tehetsz a vízbe tejport vagy kávéfehérítőt(komplettát).
Emlékszem annak idején mikor a menzán a tejbegrízt vízzel hígították. Folyós volt és víz ízű... rémes.
Kukoricadarát főzhetsz vízben, abból lesz a puliszka, arra a tejtől kezdve a lekváron át a kakaóig bármit tehetsz, eheted édesen és sósan is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!