Milyen zsiradékokat tartasz otthon? Zsir stb?
Figyelt kérdés
2013. febr. 18. 17:54
1/11 anonim válasza:
Én nagyon nem eszek zsírt, persze van itthon kb 2 kiló disznózsír, meg kacsazsír amit a boltban lehet kapni, azt csak a barátnőm eszi, szereti az ilyeneket.
Meg ha esetleg egy egész csirkét sütök annak is leszoktam szűrni a zsírját egy kis tepsibe aztán a barátnőm elmajszolgatja. Én nagyon nem eszek zsírt részben a kövérségem miatt, részben mert annyira nem vagyok oda érte.
Mi csak nagyon ritkán használunk zsírt főzéshez is, tehát ezért nem is kértem túl sok disznózsírt a szüleimtől, mert ez a két kilónyi bőven elég majdnem fél évig, utána meg jön a másik adag.
2/11 anonim válasza:
Olaj,zsír,margarin és vaj is van éppen.
3/11 anonim válasza:
Csak zsírral főzök. Olajat csak akkor használok, ha valamit bő zsiradékban kell sütni, vagy salátákhoz. Margarin, vagy néha van van itthon.
4/11 anonim válasza:
Mi csak mangalicazsírral főzünk sütünk úgy 90 % ban. Egészségesebb mint az olaj, és nem hízunk. :)
5/11 doboszoli válasza:
"..és nem hízunk.."
hehe...
Nálunk zsír és vaj a módi.
6/11 anonim válasza:
Zsírral főzök (disznó vagy valami szárnyas kisütött zsírjával) vajjal sütök ( de tésztagyúrásba belefér 1-1 kocka ráma is, de a krém az mindig tehénvajas )olaj= halat olajban sütök, mert "gazdaságosabb", és talán ropogósabbra sül benne (ezt is csak horgásztársak ajánlására )olivát egyes salátákhoz, amihez kifejezetten illik.
7/11 anonim válasza:
Margarin,vaj,olaj(napraforgó,olíva,mogyoró).
Zsírt nem használunk.
8/11 anonim válasza:
Libazsir, disznózsir, húslevesröl leszedett marha- illetve tyúkzsit (ez utóbbi kettö igen jó levesek izesitésére, a zöldséget ebben piritom át, igy fölösleges leveskockát használni hozzá), napraforgóolaj, olivaolaj, tökmagolaj (ezt csak salátákra használom), vaj.
9/11 anonim válasza:
Olívaolajat és kokuszzsirt. Utóbbi kb 24 fok felett olajja válik. Nagyon egészséges, finom, és nemrég literes zacskóban elég olcsón is kaptam. Margarint csak suteshez, enni vajat veszek.
10/11 anonim válasza:
CSak olajat használok.Ehhez szoktam hozza.Disznot meg egyaltalan nem.fogyasztunk.Semmilyen.formajaban(sem hus,sem zsir)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!