Lisztérzékeny és vegetáriánus, mit főzzek?
A legtöbb boltban árulnak kukoricalisztet, vagy burgonya keményítőt (mondjuk ezt olvasd le az összetevőknél, hogy 100% burgonyából legyen), ezt lisztérzékenyek is fogyaszthatják, és ezekkel tudsz behabarni bármit. A családban van lisztérzékeny , én is ezzel szoktam pl a főzeléket behabarni.
De az is megoldás ha a főzelékbe egy kis darab krumplit főzök és utána egy botmixerrel egy kis adag főzelékkel együtt a krumplit meg mixeled, vagy krumpli nélkül egy kis adag főzeléket mixel meg (így saját magával sűríted be a főzeléket).
Gyümölcsleveseket is lehet így behabarni.
Szójával , ha eszik, akkor a húst tudod helyettesíteni.
Vagy pl tojás pörköltöt, répa pörköltöt is készíthetsz.
Vagy rakott krumplit kolbász nélkül.
Hát most csak ezek jutottak az eszembe. De sok sikert a főzőcskéhez. :-)
Leves: bármilyen zöldségleves, gyümölcs leves, krémlevesek.
Főétel: Borsó/gomba pörkölt rizzsel vagy krumplival, rakott ételek hús nélkül, csak pörkölt alappal, ránthatsz ki zöldséget palacsinta tésztában, amit rizsliszttel vagy egyéb gluténmentes lisztel készítesz (mondjuk jó lenne tudni, hogy mennyire vega: tojást, tejterméket eszik-e?)
Desszert: házi puding (keményítővel és tojással készítve) kompóttal, gesztenye püré tejszínhabbal, házi csokipuding tejszínhabbal, almás/meggyes/banános..stb pite (linzer tészta gluténmentes liszttel)
Akkor már egészséges is legyen:
Zöldség leves, és mondjuk egy gombás káposztás főétellel. Magyaros kajákban vagy van hús, vagy tésztásak. Ezt el lehet mondani neki..
Zöldséges ételekben kell gondolkodni, nagyon jókat lehet főzni de nem ezekről híres a magyar konyha. Jó ételeink vannak (húsos-káposztás kaják, pörköltek) de ezek húsosak ugye..
Toltott kaposzta hus hejett szojaval vagy gombaval.
En is ezt szoktam enni
Gombás lecsó rizzsel,sült krumplival
Kukoricapuliszka esetleg túróval meghintve és egy kis pörköltalappal meglocsolva,nyárson sült zöldségekkel.
Ennél egyszerűbbek nem jutnak hirtelen az eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!