Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lisztérzékeny és vegetáriánus,...

Lisztérzékeny és vegetáriánus, mit főzzek?

Figyelt kérdés
Hamarosan meglátogatnak minket párom szülei és az anyukája vegetáriánus és liszt érzékeny is. Mivel angolok, ezért villantani kéne valami magyar kaját, de így elég nehéz, mert semmit sem tudok még berántani sem. Milyen kaját tudtok amibe sem hús sem liszt nem kell és rá lehet húzni, hogy magyar? Leves, főtéel, desszert bármilyen ötletet szívesen fogadok.

#vegetarianizmus #liszt érzékeny
2013. febr. 18. 14:56
 1/7 anonim válasza:

A legtöbb boltban árulnak kukoricalisztet, vagy burgonya keményítőt (mondjuk ezt olvasd le az összetevőknél, hogy 100% burgonyából legyen), ezt lisztérzékenyek is fogyaszthatják, és ezekkel tudsz behabarni bármit. A családban van lisztérzékeny , én is ezzel szoktam pl a főzeléket behabarni.

De az is megoldás ha a főzelékbe egy kis darab krumplit főzök és utána egy botmixerrel egy kis adag főzelékkel együtt a krumplit meg mixeled, vagy krumpli nélkül egy kis adag főzeléket mixel meg (így saját magával sűríted be a főzeléket).

Gyümölcsleveseket is lehet így behabarni.

Szójával , ha eszik, akkor a húst tudod helyettesíteni.

Vagy pl tojás pörköltöt, répa pörköltöt is készíthetsz.

Vagy rakott krumplit kolbász nélkül.

Hát most csak ezek jutottak az eszembe. De sok sikert a főzőcskéhez. :-)

2013. febr. 18. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Leves: bármilyen zöldségleves, gyümölcs leves, krémlevesek.

Főétel: Borsó/gomba pörkölt rizzsel vagy krumplival, rakott ételek hús nélkül, csak pörkölt alappal, ránthatsz ki zöldséget palacsinta tésztában, amit rizsliszttel vagy egyéb gluténmentes lisztel készítesz (mondjuk jó lenne tudni, hogy mennyire vega: tojást, tejterméket eszik-e?)

Desszert: házi puding (keményítővel és tojással készítve) kompóttal, gesztenye püré tejszínhabbal, házi csokipuding tejszínhabbal, almás/meggyes/banános..stb pite (linzer tészta gluténmentes liszttel)

2013. febr. 18. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
49%

Akkor már egészséges is legyen:

Zöldség leves, és mondjuk egy gombás káposztás főétellel. Magyaros kajákban vagy van hús, vagy tésztásak. Ezt el lehet mondani neki..


Zöldséges ételekben kell gondolkodni, nagyon jókat lehet főzni de nem ezekről híres a magyar konyha. Jó ételeink vannak (húsos-káposztás kaják, pörköltek) de ezek húsosak ugye..

2013. febr. 18. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim válasza:

Toltott kaposzta hus hejett szojaval vagy gombaval.

En is ezt szoktam enni

2013. febr. 18. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Gombás lecsó rizzsel,sült krumplival

Kukoricapuliszka esetleg túróval meghintve és egy kis pörköltalappal meglocsolva,nyárson sült zöldségekkel.


Ennél egyszerűbbek nem jutnak hirtelen az eszembe.

2013. febr. 18. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek :) annak a lisztnek majd utánanézek :)
2013. febr. 19. 09:21
 7/7 anonim ***** válasza:
hamis gulyás (ugyanaz mint sima gulyásleves, csak a hús kimarad belőle. Főételnek mehet töltött káposzta, szójából készült töltelékkel, én speciel utálom a szoját de ismerősöm anyukája is vega, és ők így szokták csinálni.
2013. febr. 19. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!