Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért használunk olajat...

Miért használunk olajat sutéshez/fozéshez?

Figyelt kérdés
Ha nem hasznàlunk ugyis lehet fozni, nem igaz? Abbol indulok ki, hogy igy kevésbé lesz hizlalo az elkészult étel.

2013. febr. 17. 20:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha sütöd az ételeket, akkor a keletkezö pörzsanyagok miatt izletesebb.



Mellesleg nem kell kilószámra tenni bele a zsiradékot, akkor nem hizlal lényegesen jobban, mint a fött.


Ezenkivül ha nem ezsel elegendö zsiradékot, akkor egy csomó vitamin nem tud felszívódni - olvass utána azsirban oldódó vitamin cimszónak. (Ebben az esetben a zsir alatt mindenféle zsiradékot kell érteni, nemcsak disznózsirt.)

2013. febr. 17. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Én nem olajat, hanem zsírt használok a sütés-főzéshez. Csak azt sütöm olajban, amihez bő zsiradék kell, vagy a salátákhoz használok olajat.

Ettől NEM lesz hizlaló az étel.

Akkor hízol, ha nem eszel változatosan húsokat, zöldségeket, tésztákat, tejtermékeket sbt. Többet eszel a kelleténél és nem mozogsz eleget.

A legtöbb ételhez kell zsiradék,mert anélkül nem lehet jóízűre főzni.

2013. febr. 17. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!