Miért használunk olajat sutéshez/fozéshez?
Ha sütöd az ételeket, akkor a keletkezö pörzsanyagok miatt izletesebb.
Mellesleg nem kell kilószámra tenni bele a zsiradékot, akkor nem hizlal lényegesen jobban, mint a fött.
Ezenkivül ha nem ezsel elegendö zsiradékot, akkor egy csomó vitamin nem tud felszívódni - olvass utána azsirban oldódó vitamin cimszónak. (Ebben az esetben a zsir alatt mindenféle zsiradékot kell érteni, nemcsak disznózsirt.)
Én nem olajat, hanem zsírt használok a sütés-főzéshez. Csak azt sütöm olajban, amihez bő zsiradék kell, vagy a salátákhoz használok olajat.
Ettől NEM lesz hizlaló az étel.
Akkor hízol, ha nem eszel változatosan húsokat, zöldségeket, tésztákat, tejtermékeket sbt. Többet eszel a kelleténél és nem mozogsz eleget.
A legtöbb ételhez kell zsiradék,mert anélkül nem lehet jóízűre főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!