Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ajánlanátok zöldséges, kalória...

Ajánlanátok zöldséges, kalóriaszegény leveseket?

Figyelt kérdés

Diétázom, ezért lehetőleg kalóriaszegény kajákat eszem sok zöldséggel. Levesek közül keveset szoktam főzni, nem ismer sok receptet.

Tudnátok ajánlani? Akár linkelni is, akár leírni a receptet?

Szinte mindenféle zöldséget szeretek, de a krémleveseket nem.


2013. febr. 16. 10:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Összeválogatsz néhány zöldségfélet, amti együtt meg akarnál csinálni, kevés zsiradékon megpárolod hagymával/fokhagymával (amelyiket szereted), amikor elég puha, felöntöd annyi vizzel, amennyi levest szeretnél és már eheted is.

De nem ártana valami húsféle sem bele, azt vagy rögtön az elején kis kockákra beleteszed a zöldségekkel együtt párolódni, vagy külön kevés vizben megfözöd és ezzel a lével öntöd fel a zöldségeket.


Igy tetszés szerint tudod variálni, néha tehetsz bele piurospaprikát is, akkor más a szine, meg füszerekkel is kisérletezhetsz. Kipróbálhatod, hogy a kész levesbe teszel egy kanál tejfölt, akkor is más izü levest kapsz.

2013. febr. 16. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen apróra vágott vöröshagymát(és ha van, karikára szelt zöltpaprikát) dinsztelj meg, forgasd át rajta a karikára szelt répát-gyökeret, a rózsákra szedett karfiolt, majd törtpaprikával szórd meg és engedd fel hideg vízzel. Egy kis sót bele és apróra vágott petrezselymet is ha van.


Pici zsírt melegítel, beleforgatod a nyers cukorborsót és és az apróra vágott petrezselymet, pici vizet rá, sót és egy csipetnyi cukrot, födő alatt párold puhára. Amikor ez megvan, akkor szórd meg nagyon kevés liszttel, gyorsan kavard össze és hideg vízzel abban a percben engedd fel. Ha felforrt, kóstold meg, valószínű még egy pici sót és pici cukrot el fog bírni.

Kicsit falósabb, ha valami apró-tésztát is belefőzöl, vagy kevéske csipetkét, de ha fogyózol, ez el is maradhat.

(Vannak, akik ezt is törtpaprikával megszórva készítik, én csak szinében eszem)


Ugyanígy készítem a karaláb-levest is.

2013. febr. 16. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Vegyes-levest szoktam csirke-mellehúsából:

Felteszem a felcsíkozott husit hideg vízbe, rögtön bele a mindenféle zöldséget, vágott petrezselymet is nyersen, rakok bele sót, őrölt borsot, szemes borsot. Amikor félig megfőttek, akkor rakok bele valami kis apró-szemű tésztát, és azzal készre főzöm. Ezt leginkább elég rövid lével, hogy inkább jó falós, u.n. egytálételem legyen belőle. Akkor érezni igazán a rengeteg zöldség által összeért ízeket.

2013. febr. 16. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :) Ki fogom próbálni mindet!
2013. febr. 16. 21:08

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!