Hogyan főzzek olyan zöldséges szószt, amit tésztára önthetnék?
Figyelt kérdés
Nem paradicsomosra gondolok.Van itthon sokfajta zöldség:karfiol, sárgarépa, zöldbab, stb, azokból kreálnák valami tésztára való finomságot.Van ötletetek?2012. okt. 11. 16:05
1/5 anonim válasza:
Mondjuk én a karfiolt, sárgarépát, gyökeret szelném karikára. Apróra vágott vöröshagymát dinsztelnék, arra raknám a zöldséget, sóval fűszerekkel ízesíteném, és földő alatt pici vízzel puhára párolnám. Babérlevelet, és húsleves kockát rakok bele. Utána turmix, tejfölbe (tejszínbe) pici liszt, azzal ráhabarnék, és még egy kis mustárt és pici cukrot szoktam tenni rá = nálam ez a hamis vadasmártás (hús nélkül), ezt szedem a kifőtt tésztára.
2/5 anonim válasza:
Én ezt úgy csinálom mindig, hogy vegetás lében megfőzöm a zöldségeket.
Aztán serpenyőbe, olajon kockára vágott hagymát dinsztelek. Amikor már jó, beleteszem a zöldségeket és felöntöm egy kis tejjel. (Ha van akkor tejszínnel).
Ebbe én reszelek kb. 10 dkg sajtot. Sózom, borsozom. Beleteszek két-három gerezd fokhagymát és kész.
Nagyon finom íze van így sajtosan a szósznak. Ha tejszínnel és sajttal csinálod, akkor sűríteni sem kell a szószt. Ha tejjel, akkor egy kis liszttel lehet, hogy érdemes. De a sajt sokat sűrít rajta :)
3/5 anonim válasza:
4/5 anonim válasza:
A zöldbabot meghagynám, külön pörköltet másik napra lehetne belőle készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!