Pudingos finomságok?
Szia!Itt vannak ezek mi már kipróbáltuk. Nekem a pudingos meggyes a kedvencem.
ht [link]
tp://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=26080337
Pudingos-tejfölös kalács recept
Hány személyre: egy tepsire való, de én képes lennék magam is megenni =)
» Piskóta:
» 4 tojás
» 1 vanília cukor
» 1 sütőpor
» 1 dl víz
» 1 dl olaj
» 200 g porcukor
» 200 g sima liszt
» Puding:
» 1 l tej
» 2 pudingpor (izlés szerint)
» 1 vanília cukor
» 5 kanál cukor
» Krém:
» 3/4 l tej
» 3 vaníliás pudingpor (minálunk Szlovákián ZLATÝ KLAS-nak hívják)
» 200 g cukor
» 3 tejföl
Puding:
Szokás szerint megfőzzük a pudingot. Ha vaníliás piskótát csinálok, kakaós pudingott főzök, ha pedig kakaós piskótát csinálok, vaníliás pudingot főzök. De szerintem lehet például szamócás, vagy bármilyen más pudingot is csinálni.
Piskóta:
A vanília cukrot, sütőport, porcukort és a sima lisztet egy tálba összekeverjük. Másik tálba habosra verjük a tojásfehérjét. A tojássárgáját is habosra verjük, hozzá öntjük a vizet és a olajat, újra kikeverjük.
A tojássárgájához hozzá keverjük a lisztes keveréket, azután a tojásfehérjét is (ne keverjük nagyon, hogy ne essen le).
A piskótát ráöntjük a kivajazot, kilisztezet tepsire. A piskótára egyenletesen ráöntjük a pudingott és megsütjük.
Nem kell félni, a megsült tészta hullámos lesz.
A képen krém helyet csak 3 tejföl cukorral ki van keverve. Ez is finom, de nagyon ritka.
Krém:
A tejből, pudingporból és a cukorból sűrűre főzzük a pudingot. Ha kihül, hozzákeverjük a tejfölt.
Ha a puding csomókba marad, át szoktam törni a szitán.
A krémet a kihült piskótára kenjük és megszórjuk csoki reszelékkel vagy édes kakaóporral.
A krém nagyon fincsi, más kalácsra is szoktam használni.
Foltos pudingtorta
Hozzávalók:1 t. vaníliás pudingpor,40 g cukor,350 ml tej,150 ml habtejszín, 50 g étcsokoládé,100 g lágy margarin,100 g cukor,1 t. vaníliás cukor,2 tojás,1 csapott tk. sütőpor,3 púpos ek. sárgabaracklekvár
A kapcsos sütőformába sütőpapírt fektetünk.A pudingport egy keverő- edénybe öntjük,hozzáadjuk a cukrot,majd a tej és tejszín keverékével,a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük a pudingot.Miközben a pudingot hagyjuk kihűlni,időnként megkeverjük.A sütőformát kivajazzuk,a sütőt előmelegítjük.A tészta elkészítéséhez a margarint egy keverő- edénybe tesszük,és konyhai robotgéppel habosra keverjük.A cukrot és a vaníliás cukrot fokozatosan hozzáadjuk.A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük.A lisztet a sütőporral elkeverjük,és két részletben a masszához szitáljuk.A tésztát a sütőformában egyenletesen elsimítjuk.A puding felét foltszerűen elosztjuk a tésztán,a másik feléhez hozzákeverjük az olvasztott csokoládét,és a hézagokat ezzel töltjük fel.A süteményt az előmelegített sütő alsó részében 180 fokon 35 perc alatt megsütjük.Végül a máz elkészítéséhez a sárgabaracklekvárt egy főzőedénybe tesszük,felfőzzük,majd egyenletesen elsimítjuk a süteményen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!