Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A piskótának mennyi ideig...

A piskótának mennyi ideig kell sülni?

Figyelt kérdés
Ugy értem hány percig?:)
2013. febr. 14. 10:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem kell túlbonyolítani a piskótasütést, ha 5-6 cm vastagon áll a tészta a tepsiben/tortaformában, akkor 20 perc elég, ha 2 cm vastagságú lapot sütsz, akkor meg pár perc is. Ha nagyon vastag a tészta, akkor 20. percnél lejjebb veszed a hőfokot és ráhúzol még pár percet.Aranysárgának kell lennie, nem barnának!


20 percig ne nyisd ki utána a sütőajtót, közben sem!

2013. febr. 14. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:

Fincsi lesz az a krém. Csorog a nyálam.

De vigyázz, ha piskóta tekercset akarsz, akkor annak elég 6 tojásból, különben a vastag piskóta-tésztát nem biztos, hogy fel fogod tudni tekerni.

2013. febr. 14. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
van egy praktika a sutoajto nyitogatasarol. ha mar elejetol kezdve resnyire nyitva van, akkor kozben is meg lehet lesni par mp-re. probalta ezt mar vki?
2013. febr. 14. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Megcsináltam:)Megcsináltam a krémet is a tetejére tejszinhab került:)Amugy a férjemnek készült nagyon izlett neki:)
2013. febr. 15. 08:02
 15/18 anonim ***** válasza:

Gratula!

Látod, hogy sikerült! Nem kell tőle félni, most 1-2 napon belül süss még egy kisebb adag piskótát (pl. tekercset 4-6 tojásból, baracklekvárral megtöltve), és akkor már szinte be is gyakoroltad!

2013. febr. 15. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
Gratula! Igen, süss még egy piskótát, férjed biztos díjazni fogja :D
2013. febr. 15. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:

13:

Nem próbáltam, de értelmét nem látom.

Normál sütő addig melegszik amíg nem éri el a kívánt hőfokot, utána takarékra kapcsol.

Ha te csak résnyire is nyitva hagyod az ajtót kiáramlik a meleg és folyamatosan melegít a sütőd: kb. duplájára húzod a fogyasztást, és nem is tesz jót a "gépnek".

Ráadásul kétlem hogy fel tudna így jönni rendesen az a piskóta.

Mármint olyan tökéletesre, tudod :)


Sokkal egyszerűbb akkor már beépített lámpás sütőt, vagy elemlámpát használni.

Én azzal szoktam bevilágítani ha olyat sütök amit nem lehet nyitogatni.

Volt ablak nélküli sütőm is, akkor kitoporogtam a 15 percet, utána nyitottam az ajtót, akkor már nem esett össze a piskóta, addigra átsült nagyjából.

Egyébként pedig gyakorolni kell, és menni fog trükkök nélkül. Én már időt sem szoktam nézni. :)

Általában megérzem az illatán ha elkészült a süti.

2013. febr. 15. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
Egyébként Kérdező, ügyes vagy :)
2013. febr. 15. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!