A piskótának mennyi ideig kell sülni?
Nem kell túlbonyolítani a piskótasütést, ha 5-6 cm vastagon áll a tészta a tepsiben/tortaformában, akkor 20 perc elég, ha 2 cm vastagságú lapot sütsz, akkor meg pár perc is. Ha nagyon vastag a tészta, akkor 20. percnél lejjebb veszed a hőfokot és ráhúzol még pár percet.Aranysárgának kell lennie, nem barnának!
20 percig ne nyisd ki utána a sütőajtót, közben sem!
Fincsi lesz az a krém. Csorog a nyálam.
De vigyázz, ha piskóta tekercset akarsz, akkor annak elég 6 tojásból, különben a vastag piskóta-tésztát nem biztos, hogy fel fogod tudni tekerni.
Gratula!
Látod, hogy sikerült! Nem kell tőle félni, most 1-2 napon belül süss még egy kisebb adag piskótát (pl. tekercset 4-6 tojásból, baracklekvárral megtöltve), és akkor már szinte be is gyakoroltad!
13:
Nem próbáltam, de értelmét nem látom.
Normál sütő addig melegszik amíg nem éri el a kívánt hőfokot, utána takarékra kapcsol.
Ha te csak résnyire is nyitva hagyod az ajtót kiáramlik a meleg és folyamatosan melegít a sütőd: kb. duplájára húzod a fogyasztást, és nem is tesz jót a "gépnek".
Ráadásul kétlem hogy fel tudna így jönni rendesen az a piskóta.
Mármint olyan tökéletesre, tudod :)
Sokkal egyszerűbb akkor már beépített lámpás sütőt, vagy elemlámpát használni.
Én azzal szoktam bevilágítani ha olyat sütök amit nem lehet nyitogatni.
Volt ablak nélküli sütőm is, akkor kitoporogtam a 15 percet, utána nyitottam az ajtót, akkor már nem esett össze a piskóta, addigra átsült nagyjából.
Egyébként pedig gyakorolni kell, és menni fog trükkök nélkül. Én már időt sem szoktam nézni. :)
Általában megérzem az illatán ha elkészült a süti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!