Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ebből mit készíthetek? Ötletek...

Ebből mit készíthetek? Ötleteket várok!

Figyelt kérdés

Ami van itthon : élesztő, liszt, só,meg egy kevéske zsír.

Mit lehet ebből készíteni?

2013. febr. 7. 15:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Tojás nincs ?

Akkor már lehetne több dolgot is. így csak a zsíros kenyér sóval, meg a csiríz jut eszembe.

2013. febr. 7. 15:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Házi kenyér:

0,5 kg kenyérhez a hozzávalók:

1. A kovász 12 dkg, amit 8-10 órán át pihenni kell hagyni, így vagy este fogj hozzá, vagy reggel.

Hozzávalók:

7,5 dkg liszt (szokásos süti liszt, amit használsz)

4,5 dkg víz

0,75 g élesztő ( ne por ! )

Ezt alaposan össze kell gyúrni, nem baj ha darabos, majd mikor a kenyér készül belőle, akkor kell szép simára gyúrni. En nem belemorzsoltam, mert úgy szerintem darabokban marad, hanem a kimért vizem langyos volt és abba kavartam bele, úgy öntöttem a liszthez, majd dolgoztam össze.

Ha kész, szobahőmérsékleten, nagyobb tálba letakarva hagyod 8-10 órát pihenni.

2. A kenyérhez való

Hozzávalók:

30 dkg liszt

4,5 g élesztő ( nekem 6 g volt )

finom só 6 g

kovász, ami 8 órán pihent

víz 16,8 dkg

Az élesztőt megint langyos vízben tüntettem el és úgy kezdtem az összedolgozáshoz. Ezt úgy 15-20 percig gyúrtam, de biztos tovább kellene, én már nem bírtam... Ha összeállt és érzed, hogy szép sima, nincs benne darab, formázás előtt hagyod 20-25 percet pihenni ( én letakartam itt is ) és aztán olyanra formázod amilyenre szeretnéd. Formázás után már sütőlemezre teszed, mikor ráraktad még mindig hagyod letakarva 40-45 percet kelni.

Ha megkelt, vizes ecsettel jól megmosod a liszttől a tészta tetejét, majd éles késsel vágást teszel bele, majd rögtön előmelegített 200 fokos sütőbe teszed. 25-30 percig sütöd.

2013. febr. 7. 15:50
 3/4 A kérdező kommentje:
Ja, igen, a tojást elfelejtettem. Van 2.
2013. febr. 7. 15:50
 4/4 anonim ***** válasza:

tojásos nokedli

tojásleves csipetkével

rántotta

tükörtojás

kenyér tükörtojással

[link]

2013. febr. 7. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!