Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretném meglepni a feleségem...

Szeretném meglepni a feleségemet egy villás reggelivel (többek között) holnap, szülinapja alkalmából. Tudsz adni ötleteket mit készítsek?

Figyelt kérdés
2013. jan. 9. 08:57
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
tea, kávé, rántotta -szív alakura sütve ,
2013. jan. 9. 09:06
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
Rántotta, tukortojas, omlett a legegyszerűbb. Melle frissen sütött zsemle. Töltött tojás, valami majonézes saláta....
2013. jan. 9. 09:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a túrógombóc is jó választás, mert még ma bekeverheted, holnap csak ki kell főzni, és olyan macerásnak tűnik, de még sem az. Ehhez adnék málnaöntetet, vagy epreset. És a kész gombócokat forgasd pirított mandulába zsemlemorzsa helyett. Nagyon szépen tálalható, mindent elkészíthetsz előre hozzá, és különleges, nem olyan magától értetődő.
2013. jan. 9. 09:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia, ez nagyon kedves dolog tőled. Én reggelire elkészíteném Jamie Oliver egyik egyszerű és mindenki által imádott reggelijét, a Jamie-féle palacsintát.

Iszonyat egyszerű és egészséges változatban is készítheted, a lényeg: 1 bögre (2 dl-es) liszt, ami lehet sima liszt, teljes kiőrlésű liszt, de én csináltam már zabpehely lisztből is, úgyis nagyon finom lett, 1 bögre tej, pici só, kevés cukor (1 csapott evőkanál), de lehet barna cukrot, fruktózt (gyümölcscukor) is használni, fél csomag sütőpor és 1 közepes alma nagylyukú reszelőn lereszelve. Lehet hozzáadni kevés vaníliát, vagy fahéjat is az alma miatt, úgy még finomabb. Ennyi az isteni tészta recept, ezt kanállal összekutyulod és hűtőbe teszed 20-30 percre, de akár előző este is bekeverheted.

A lényeg most jön, igazi vajon kell kisütni a palacsintákat, szóval nem olajon, nem margarinon. A sült vajnak van egyfajta különlegesen finom íze, amit a palacsinta magába fog szívni. Szóval serpenyőben hevítesz egy kocka vajat, aztán kanállal szaggatsz annyi tésztát, amennyi belefér a serpenyőbe, én evőkanállal szoktam, kb. 1 palacsintára két nagy evőkanál tészta, a serpenyőben aztán szépen szétlapítgatom (ne túl vékonyra), hagyom sülni, aztán átfordítom és a másik oldalát is lepirítom. Ez ilyen mini palacsintaszerűség, vastagabb, mint az átlag palacsinta és kb. fele akkora. Szóval inkább ilyen lepény.

Minden egyes palacsinta sütése előtt újabb adag vajat kell dobni a serpenyőbe, mert a tészta felszívja.

A kisült kis tészták tetejére natúr joghurtot kenhetünk, de lehet gyümölcsjoghurttal is tálalni, ez már ízlés kérdése. Nálunk a család lekvárral is imádja.

Hozzá egy nagy pohár frissen facsart narancslé, szerintem tökéletes reggeli és különleges is.

Amúgy előző este ha kisütöd a palacsintákat, akkor is reggel meg tudod melegíteni hamar mikróban, bár én frissen sütve szeretem a legjobban.

Ha szereti a kávét, cappuccino-t, akkor lehet a tetejére tejszínhabot nyomni, vágsz ki papírból szív formát, az lesz a sablon és megszórni a habot fahéjjal.

Sok sikert.

2013. jan. 9. 10:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A palacsinta egész jól hangzik!

Vagy készíts olyan tojásrántottát, hogy szalonnakockákat pirítasz, abba karikákra szelt újhagymát teszel. Ha megpirult az egész, bele a tojásokat. Egy zsemlét félbevágsz, kicsit megpirítod mindkét oldalát és ezzel tálalod. Esetleg Debrecenit vagy fehér kolbászt is süthetsz, egyik oldalát kicsit vagdald be, így a sütésnél gusztán "kinyílik".

De bármit készítesz, nagyon fog örülni, ez egy nagyon szép gesztus! Könnytől csillogna a szemem!! :)

2013. jan. 9. 12:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

briós gyöngyszivekkel

szív alakú tükörtojás

sonkás omlett

piritós mézes mazsolás túrókrémmel, fahéjjal szív alak rászórva

fahéjas zabkása dióval, almával

cappuccino rá tejszínhab, kakaóval szív alak

2013. jan. 9. 22:51
 7/9 anonim ***** válasza:
72%
Hogy sikerült?
2013. jan. 10. 20:34
 8/9 A kérdező kommentje:
nagyon jól sikerült :) omlett volt amit "megfaragtam" szív alakúra, ehhez volt még a kedvenc roppanós virslije friss kenyérrel, teával. plusz megtetszett a palacsinta is, de mivel nem vagyok egy óriási konyhatündér, ezért hála istennek találtam ilyen amerikai palacsinta alapport, azt megcsináltam úgy, ahogy le volt írva, nesquik csokiöntettel volt, hát hatalmas sikere volt, nagyon boldog vagyok, hogy most igazán meglephettem ezzel is :) köszönöm a tippeket :)
2013. jan. 11. 13:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Nagyon örülök! (5-ös voltam)

Azért még vannak gavallérok!! :)

2013. jan. 11. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!