Édesanyának szeretnék készíteni születésnapja alkalmából holnap estére egy vacsorát, mit készíthetnék?
Francia hagymaleves pirított kenyérkockákkal, hortobágyi húsos palacsinta.
Ezeket fillérekből ki lehet hozni és finom is, nem mellesleg egyszerű.
Leírjam a recepteket?
Szerintem csináld meg a kedvenc ételét ... A nagyi biztos segit ::
Bármit csinálsz neki biztos hogy boldog lesz és örülni fog ...
Francia hagymaleves:
4 jó nagy vöröshagymát félkarikára vágsz, vajon megpárolod 2-3 gerezd fokhagymával. Ne barnuljon meg, csak legyen üveges. Szórj rá 1,5-2 evőkanál lisztet és engedd fel vízzel (ha van, akkor húslével). Tegyél bele sót, fehérborsot.
Ha kész, tálald pirított kenyérkockákkal, reszelhetsz rá sajtot is.
Hortobágyi:
Készíts egy híg pörköltet, azaz:
Olajon megpirítod az apróra vágott hagymát,fokhagymát,, bele pirospaprika és az apróra vágott hús. Ha a hús kifehéredett öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és még egy kicsi. Bele só, bors, sűrített paradicsom és egy fél paprika apróra kockázva. Ha megfőtt, kiveszed a húst és villával szétnyomkdod, keversz bele 2-3 evőkanál tejfölt.
A visszamaradt lébe ennél kicsit több tejfölt keversz lényeg, hogy mártás sűrűségű legyen.
A tejfölös-szétnyomkodott húst beletöltöd a palacsintába, négyszögletűre hajtod, tányérra teszed és leöntöd a mártással.
1. voltam, sok sikert!
Külön dícséretet érdemelsz az "Édesanyának" szó miatt!
Olyan szépen,kedvesen leírtad!Sajnos a mai világban nagyon ritkán használják ezt a szót a fiatalok!
Elérzékenyültem az írásodtól!
Szép gesztus Tőled ez a sütés-főzés!
A hagymaleves nagyon jó ötlet és nem bonyolult:)
A fokhagymakrémleves is finom.
Linkelek neked egy könnyű torta receptet,és ezt még csak sütni sem kell,valamint azt teszel rá amit akarsz akár narancsot is,és akkor a joghurtba tegyél egy kis reszelt narancshéjat.
Én is inkább a 3-as, 4-es által írottak valamelyikét készíteném inkább. (Személy szerint a hagymát, fokhagymát levesként nem nagyon tartom ünnepi ételnek)
A sült csirke, törtkrumplival, savanyúsággal vagy céklával, utána egy pohárban hűtött gyümölcs tejszínhabbal, vagy puding + tejszínhab + gyümölcsdísz.
De az is jó, ha a nagyival édesanyud kedvencét főzitek meg (legalább megtanulod, legközelebb már egyedül is menni fog)
Majd írd meg, mit főztél-sütöttél, és hogyan sikerült.
Szívesen, örülök, hogy minden összejött! :)
első voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!