Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Édesanyának szeretnék készíten...

Édesanyának szeretnék készíteni születésnapja alkalmából holnap estére egy vacsorát, mit készíthetnék?

Figyelt kérdés
Ha nem vagyok nagy szakács és a kereteim is szűkösek, maximum 1000-1500 Ftot tudok rászánni. 13 éves vagyok, van valami jó receptetek? Esetleg a nagyit tudom megkérni hogy segítsen. 3 emberre kellene vacsora, köszönöm!
2013. febr. 6. 18:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Francia hagymaleves pirított kenyérkockákkal, hortobágyi húsos palacsinta.

Ezeket fillérekből ki lehet hozni és finom is, nem mellesleg egyszerű.

Leírjam a recepteket?

2013. febr. 6. 18:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Ha megkérhetlek igen, köszönöm!
 3/11 ed111 válasza:
72%
Krumplipüré sült csirkecombbal, desszertnek puding pohárban befőttel, tejszínhabbal díszítve, ha belefér még a keretedbe.Nagyon kedves az ötleted! Sok sikert!
 4/11 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem csináld meg a kedvenc ételét ... A nagyi biztos segit ::

Bármit csinálsz neki biztos hogy boldog lesz és örülni fog ...

2013. febr. 6. 18:51
 5/11 anonim ***** válasza:
82%

Francia hagymaleves:

4 jó nagy vöröshagymát félkarikára vágsz, vajon megpárolod 2-3 gerezd fokhagymával. Ne barnuljon meg, csak legyen üveges. Szórj rá 1,5-2 evőkanál lisztet és engedd fel vízzel (ha van, akkor húslével). Tegyél bele sót, fehérborsot.

Ha kész, tálald pirított kenyérkockákkal, reszelhetsz rá sajtot is.

Hortobágyi:

Készíts egy híg pörköltet, azaz:

Olajon megpirítod az apróra vágott hagymát,fokhagymát,, bele pirospaprika és az apróra vágott hús. Ha a hús kifehéredett öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és még egy kicsi. Bele só, bors, sűrített paradicsom és egy fél paprika apróra kockázva. Ha megfőtt, kiveszed a húst és villával szétnyomkdod, keversz bele 2-3 evőkanál tejfölt.

A visszamaradt lébe ennél kicsit több tejfölt keversz lényeg, hogy mártás sűrűségű legyen.

A tejfölös-szétnyomkodott húst beletöltöd a palacsintába, négyszögletűre hajtod, tányérra teszed és leöntöd a mártással.

1. voltam, sok sikert!

2013. febr. 6. 18:56
 6/11 anonim ***** válasza:
89%

Külön dícséretet érdemelsz az "Édesanyának" szó miatt!

Olyan szépen,kedvesen leírtad!Sajnos a mai világban nagyon ritkán használják ezt a szót a fiatalok!

Elérzékenyültem az írásodtól!

Szép gesztus Tőled ez a sütés-főzés!

2013. febr. 6. 19:02
 7/11 anonim ***** válasza:
69%

A hagymaleves nagyon jó ötlet és nem bonyolult:)

A fokhagymakrémleves is finom.

Linkelek neked egy könnyű torta receptet,és ezt még csak sütni sem kell,valamint azt teszel rá amit akarsz akár narancsot is,és akkor a joghurtba tegyél egy kis reszelt narancshéjat.

[link]

2013. febr. 6. 19:39
 8/11 anonim ***** válasza:

Én is inkább a 3-as, 4-es által írottak valamelyikét készíteném inkább. (Személy szerint a hagymát, fokhagymát levesként nem nagyon tartom ünnepi ételnek)

A sült csirke, törtkrumplival, savanyúsággal vagy céklával, utána egy pohárban hűtött gyümölcs tejszínhabbal, vagy puding + tejszínhab + gyümölcsdísz.

De az is jó, ha a nagyival édesanyud kedvencét főzitek meg (legalább megtanulod, legközelebb már egyedül is menni fog)

Majd írd meg, mit főztél-sütöttél, és hogyan sikerült.

2013. febr. 7. 08:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagymami segített, a hagyma levest csináltuk meg, de szerzett mami cipókat, rendelt nekem a péktől így abból ettük nem tányérból, a belét pedig felkockáztuk megpirítottuk, nagyon finom volt! Másodiknak pedig a sült csirkecombot és a krumplipürét javasolta, így azt csináltuk meg, hozott zöldségeket nekem így kidíszítettük a krumplipürét és nagyon gusztusosan nézett ki. Meg titokba sütött édesanyámnak egy tortát is erről én nem is tudtam, így volt nagy meglepetés mikor édesanya hazaért a munkából. Nagyon örült mindennek! Köszönöm szépen az ötleteket és hogy ilyen kedves voltál kedves első hozzászóló, hogy megosztottad ezt a finom levest velem!
2013. febr. 8. 19:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Szívesen, örülök, hogy minden összejött! :)

első voltam

2013. febr. 8. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!