Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell hazilag vajat...

Hogyan kell hazilag vajat kesziteni?

Figyelt kérdés
2009. szept. 4. 15:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
2009. szept. 4. 15:41
 2/7 anonim ***** válasza:
55%

Gondolom köpülőfád meg magfelelő edényed nincs.

Ha viszont jó házi tejfölöd van, megpróbálhatod háztartási robotgép dagasztó üzemmódjában, lehet, hogy sikerül. 1 l-nél kevesebbel ne kezdd el.

Aztán lesz ami lesz! :-)

2009. szept. 4. 15:42
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

Hát.. tejfölből még keveseknek sikerült vajat köpülni! :DDD

Tejszínből nagyobb eséllyel próbálkozhat

2009. szept. 4. 15:57
 4/7 anonim válasza:
100%
Ha a tejszínt sokáig kevered a robotgéppel,egy idő után tuti,hogy vaj lesz belőle.
2009. szept. 4. 16:23
 5/7 anonim ***** válasza:
34%

Monnyuk nekem mindegy, ki mennyire tudatlan, de jobb ha tőlem tudod, a vajat TEJFÖLből készítették.

(Nagyváthy: Magyar Házi Gazdaasszony)

Mer hogy valaki hülye, jó! De még pofátlan is!

2009. szept. 4. 17:35
 6/7 anonim ***** válasza:
95%
Én házi tejnek a föléből csináltam vajat. Nem kellett hozzá köpülőfa meg ilyenek. Sima kézi mixerrel (nem botmixerrel) a legalacsonyabb fokozaton elkezdtem keverni (aztán legfeljebb 2-esre állítottam, ha már untam magam), kevés sót is tettem hozzá, hogy legyen egy kis íze. Ha elég kitartóan kevered, kiválik belőle az író (az is fogyasztható, apukám pl. mindig megitta), és utána addig kevergeted, amíg olyan állagú, keménységű nem lesz, amilyenre szeretnéd. Ha nem kevered keményre, finom vajkrémet tudsz készíteni, olyasmit mint a Creme Bonjour. És nem kellett hozzá liternyi mennyiség, én még egy kis befőttesüvegnyiből is csináltam vajat.
2009. szept. 4. 17:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Régen a tejszínt hívták így: tej föle, lefölözni a tejet.

Ami a tejszín, amiből a vajat köpülték. A megsavanyodott tejszínből a tejfölból, csak néha, muszájból készült vaj

2009. szept. 4. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!