Ha nokedlit csináltok pörkölthöz meg locsoljátok a pörkölt zsirjával, hogy ne ragadjon össze?
Úgy tanultam, hogy kevés tiszta zsírt melegítünk, azon forgatjuk át a kifőzött tésztát, nokedlit, még a símán főzött rizst is, kevés sóval megpörgetve.
Csak ezt a mozdulatot leginkább már elhagyjuk, ezért van, hogy ezek a kaját leszűrés után összeragadnak.
Másrészt azért sem a pörkölt szaftjával locsolnám, hogy a maradékot még bátran elhasználhassam pl. tojásos nokedlinek, vagy tojásos tésztának.
Én is mindig a pörkölt szaftjára teszem a nokedlit. Ami zsírral készül és sűrű, nem vizes.
Soha nem jutna eszembe vajjal vagy olajjal keverni össze. Az a pörkölthöz nem passzol.
De ha marad, a tojásos nokedli is jobb tőle.
Sima meleg zsírra szoktam szedni a leszűrt nokedlit. Természetesen ettől sem ragad össze. pörköltszafttal nem szoktam összekeverni. a kitálalt nokedli mellé teszem a pörköltet (ha én porciózok ), vagy tálban kiteszem forrón, és szendnek maguknak mellé pörköltet a családtagok.
A szokások eltérhetnek, nálatok természetes a szaftos nokedli, nincs ezzel semmi baj.
1-es vagyok!
Ahogy írtam is, kevés zsírt olvasztok, azon forgatom át a nokedlit, tésztát, akármit.
Én így tanultam, és nekem is furcsa lenne, ha a pörkölt szaftjával meglocsolt nokedlit kapnék. Nálunk az annak a jele, hogy valaki már "hozzányúlt", valakinek a maradéka. De ezek szerint ez is ahány ház, annyi szokás kategória. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!