Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha nokedlit csináltok pörkölth...

Ha nokedlit csináltok pörkölthöz meg locsoljátok a pörkölt zsirjával, hogy ne ragadjon össze?

Figyelt kérdés
Nálunk így csinálta a nagyim és anyukám is . Ma furcsán nézték a vendégek azt mondták,hogy náluk ez nem szokás ..
2013. febr. 3. 17:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Úgy tanultam, hogy kevés tiszta zsírt melegítünk, azon forgatjuk át a kifőzött tésztát, nokedlit, még a símán főzött rizst is, kevés sóval megpörgetve.

Csak ezt a mozdulatot leginkább már elhagyjuk, ezért van, hogy ezek a kaját leszűrés után összeragadnak.


Másrészt azért sem a pörkölt szaftjával locsolnám, hogy a maradékot még bátran elhasználhassam pl. tojásos nokedlinek, vagy tojásos tésztának.

2013. febr. 3. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha leszűröm a kifőtt nokedlit, leöblítem hideg vízzel, lecsorgatom róla a vizet, addig egy edényben kevés vajat olvasztok, erre rászedem a nokedlit, átforgatom. Ha sok a zaftja a pörköltnek, abból is szedek rá, összekeverem. Nekem jobban tetszik, hogy piros a nokedli, mint az a fehér szín, meg ízletesebb is. Vendéglőben valóban csak a közepére löttyintenek egy kanál pörköltet.Én bizony ott is szétterítem, beleforgatom feltűnésmentesen.Nem szeretem az ízetlen nokedlit.
2013. febr. 3. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Én is mindig a pörkölt szaftjára teszem a nokedlit. Ami zsírral készül és sűrű, nem vizes.

Soha nem jutna eszembe vajjal vagy olajjal keverni össze. Az a pörkölthöz nem passzol.

De ha marad, a tojásos nokedli is jobb tőle.

2013. febr. 3. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Sima meleg zsírra szoktam szedni a leszűrt nokedlit. Természetesen ettől sem ragad össze. pörköltszafttal nem szoktam összekeverni. a kitálalt nokedli mellé teszem a pörköltet (ha én porciózok ), vagy tálban kiteszem forrón, és szendnek maguknak mellé pörköltet a családtagok.

A szokások eltérhetnek, nálatok természetes a szaftos nokedli, nincs ezzel semmi baj.

2013. febr. 3. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
83%

1-es vagyok!

Ahogy írtam is, kevés zsírt olvasztok, azon forgatom át a nokedlit, tésztát, akármit.

Én így tanultam, és nekem is furcsa lenne, ha a pörkölt szaftjával meglocsolt nokedlit kapnék. Nálunk az annak a jele, hogy valaki már "hozzányúlt", valakinek a maradéka. De ezek szerint ez is ahány ház, annyi szokás kategória. :)))

2013. febr. 3. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Mi úgy szoktuk, hogy a nokedlit a vízből szűrőkanállal lecsepegtetjük majd kiszedjük egy mély tálba és öntünk hozzá egy kevés olajat majd össze forgatjuk az olaj megakadályozza, hogy össze ragadjon a nokedli.
2013. febr. 3. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
Én ugy szoktam hogy tejföl kikeverem pörkölt szaftal hogy olyan jo kis rozsaszines legyen és erre rakom a lecsöpögtetett nokedlit majd jol összekeverem!Probáld ki isteni finom!
2013. febr. 4. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!