Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A zsirban sult csirkemajra...

A zsirban sult csirkemajra lenek kivancsi mar, hogy mint recept (idenemkellkerdojel)?

Figyelt kérdés
keresem azt a receptet, ami zsirban sult csirkemajrol szol. a net tele van vele, de en pirospaprikas veriora sok fokhagymaval emlekszem, viszont ezt nem talom. ha nincs ilyen, akkor az is segitseg lenne, hogy ha valaki leiirna h milyen soirrendbe kell belerakni a fokhagymat csirkemajat oreganot es pirospaprikat, hogy a vegen remekmu legyen belole.
2013. febr. 1. 18:36
 1/6 anonim ***** válasza:
11%
Én nem tudok fokhagymával főzött csirkemájat.Hagymával pirospaprikával resztelt csirkemájat lehet csinálni, zsírban sütni csirkemájat nem tudok
2013. febr. 1. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
73%

Mi a zsírban sült csirkemáj receptje?

Ha így teszed fel a kérdést, már jó helyen van a kérdőjel!


A májnál a végén kell mindig fűszerezni, sózni pedig csak tálaláskor.

A felforrósított zsírban mesütöd a májakat, és a végén beleteszed a paprikát, oreganót, rátöröd a fokhagymát. A paparika ha korábban teszed rá megég, és keserű lesz, a fokhagyma illóolaja kisül, és nem lesz intenzív. Ezért kell a végén fűszerezni.

2013. febr. 1. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Gondolom csirkéből is meg lehet csinálni, amit én ismerek, az sertésből van:

Bő zsírba rakom a májat, őrölt borsot, pár szemes borsot, 1-2 babérlevelet bele. (Itt szerintem belerakhatod az oregánót is és a törtpaprikát, én eddig nem raktam ezeket)

Mindkét oldalát fehéredésig sütöm majd egy pici vizet rá és beborítom. Jénaiban szoktam, hogy bele-lássak.

Egy idő után villával lehet ellenőrizni, hogy a máj közepe véres-e még, vagy nem.

Amikor azt látom, hogy elsülte a véres lét, akkor rakom bele a marék őrölt fokhagymát, de a gázt abban a percben elzárom alatta, és egy darabig még beborítva hagyom, hogy összeérjenek az ízek.

Ha főételnek készítettem, teljesen natúr, megsózott törtkrumplit készítettem neki köretnek, a máj szaftját lehetett rászedni.

Ami maradt, azt a zsírban hagytam, egyrészt a máj nem keményedett meg, másrészt hidegen a zsírral megkenni a kenyeret és rászelni a májat, felséges kaja.

2013. febr. 1. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
szuperek vagytok koszonom.
2013. febr. 1. 19:01
 5/6 mustafa33 ***** válasza:
Forró zsírban átsütöm, picit pirítva, de nem keményre túlsütni, mikor megsült (beleszúrok egyikbe egy tűt, ha nem véres lé jön ki akkor jó), ekkor teszem rá a fűszereket, az oregano vagy bazsalikom vagy borsika (csombor) megkeseredik ha hamar van rátéve, fokhagyma és pirospaprika. átrottyantom és kész. Vizet nem teszek rá, mert az már nem az igazi. Ha disznómáj, akkor a végén! egy nagyon kevés (2 evőkanál) vörösbor és bazsalikom és oregano helyett majoranna és csombor.
2013. febr. 1. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 mustafa33 ***** válasza:
* sózás csak a készre és a víz is keményíti!
2013. febr. 1. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!