A zsirban sult csirkemajra lenek kivancsi mar, hogy mint recept (idenemkellkerdojel)?
Mi a zsírban sült csirkemáj receptje?
Ha így teszed fel a kérdést, már jó helyen van a kérdőjel!
A májnál a végén kell mindig fűszerezni, sózni pedig csak tálaláskor.
A felforrósított zsírban mesütöd a májakat, és a végén beleteszed a paprikát, oreganót, rátöröd a fokhagymát. A paparika ha korábban teszed rá megég, és keserű lesz, a fokhagyma illóolaja kisül, és nem lesz intenzív. Ezért kell a végén fűszerezni.
Gondolom csirkéből is meg lehet csinálni, amit én ismerek, az sertésből van:
Bő zsírba rakom a májat, őrölt borsot, pár szemes borsot, 1-2 babérlevelet bele. (Itt szerintem belerakhatod az oregánót is és a törtpaprikát, én eddig nem raktam ezeket)
Mindkét oldalát fehéredésig sütöm majd egy pici vizet rá és beborítom. Jénaiban szoktam, hogy bele-lássak.
Egy idő után villával lehet ellenőrizni, hogy a máj közepe véres-e még, vagy nem.
Amikor azt látom, hogy elsülte a véres lét, akkor rakom bele a marék őrölt fokhagymát, de a gázt abban a percben elzárom alatta, és egy darabig még beborítva hagyom, hogy összeérjenek az ízek.
Ha főételnek készítettem, teljesen natúr, megsózott törtkrumplit készítettem neki köretnek, a máj szaftját lehetett rászedni.
Ami maradt, azt a zsírban hagytam, egyrészt a máj nem keményedett meg, másrészt hidegen a zsírral megkenni a kenyeret és rászelni a májat, felséges kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!