Lakodalmas sütemények?
Olyan süteményeket keresek, melyek egy másfél órás utaztatást kibírnak, tehát hűtést nem igényelnek, jól tűrik a meleget->nyár, és emellett nagyon finomak!
Ha lehet képpel és recepttel ellátott süteményeket írjatok!
Köszönöm a válaszokat!
11es vagyok.
akkor jó. :) Így se kis munka lesz. :)
mézes puszedli-lehet a közepébe mandulát/diót tenni-szines cukormázba belemártani forrón és máris szép, finom, mutatós süti lesz a sima puszedliből.
Tesóm lagziába csináltam vagy 350 db-ot, imádták, csomagolni már nem tudtak belőle, mert elfogyott :)
Ha kéred, leírom a receptét.
utolsó vagyok.
Van még egy kókuszkifli receptem is, az tipikus lagzis, szárazsüti, hetekig is elállna, ha lenne ideje :)
kifliformában kell sütni, nagyon gyorsan kész a tésztája és kb. 5-7 perc sütés kell neki, nagyon gyors
Mézes puszedli:
40 dkg k.cukrot világosra pirítani, hozzáadni 1/2 litertejet és lassan felforralni. Ha kész hagyjuk kihűlni.
10 dkg k.cukor
4 tojás sárgája
8 kanál olvasztott zsír
4 kanál olvasztott margarin
1 dkg fahéj
1 cs. sütőpor
- ezeket összekeverni és a cukros tejet hozzáadni és összekeverni
- hozzáadni 1/2 kg lisztet
Összegyúrni, kis gombócokat kell formázni belőle Kb. dió nagyságúakat. Ekkor lehet a közepébe tenni tetszés szerint diót, mandulát, de ha nincs benne semm úgy is finom.
Zsírpapíron, vagy zsírozott-lisztezett tepsin sütni 200-220 fokon.
Még forrón a következő cukormázba belemártani:
- 4 tojás fehérjét 4 dkg cukorral kikeverni (jó sokáig, hogy kemény legyen)
Ételfestékkel lehet szinezni, így több szinű, de mégis ugyan olyan sütiket kaphatunk :)
HA még nem szilárdult meg a máz, lehet megszórni dekorgyönggyel is :)
Hagyjuk, hogy rászáradjon a cukormáz.
Dobozban nagyon sokáig eláll.
Nem olyan bonyolult ám, csak hosszú leírva.
Én 3 kicsi mellett készítettem le a 350 db-ot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!