A kenyérhez készített kovásznak van szaga? Milyen állagúnak kell lennie?
Figyelt kérdés
Készítettem kovászt a recept szerint 3 napot kell állni hagyni. Nálunk elég meleg van a konyhába és tegnap már ki is futott fúra szaga volt. Be tettem a hűtőbe és össze esett picit. Ez természetes?2009. szept. 2. 09:35
1/6 anonim válasza:
Szia! Nem kell 3 napig állni hagyni, mert megrohad.
Mi pékek is max.12-18 óráig érlelt kovásszal dolgozunk. Ha már kifutott, akkor nem lesz olyan hatása a kenyérre, mint várnád, mert kiment belőle a szén-dioxid. Az a lényeg, hogy szép sima legyen a teteje a kovászodnak, ne legyen zúl meleg, sem hideg, és a szaga izárólag élesztőszagú legyen, ha szúrós szagot tapasztalsz, és felhasználod kenyérbe, akkor savanyú lesz a kenyered.
maszatka
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséged!
2009. szept. 2. 13:28
3/6 A kérdező kommentje:
A fel nem használt kovászt hogy lehet tárolni? Ki kell dobni? Már nem lehet fel használni?
2009. szept. 2. 13:30
4/6 anonim válasza:
Tárolni nem tudod, mert berohad. Én kidobnám, fagyasztani nem szokták, hűtőben sem áll el sokáig.
5/6 A kérdező kommentje:
Hogy készíted a kovászt? Arra vagyok kíváncsi hogy több féleképp is lehet készíteni?
2009. szept. 2. 18:34
6/6 anonim válasza:
A maradék kovászból nagyanyám tett egy tányérra, ahol kiszáradt. Legközelebb ebből meleg vízzel csinálta a következő kovászt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!