Hogy csináljátok, hogy a hamburger-húspogácsa lapos?
Figyelt kérdés
Akik sütöttek már húspogácsát, adjanak tippet, mert nekem mindig összeugrik. Akárhogy lapítom, lassú vagy gyors tűzön, sosem az igazi. Gondoltam a sertés hős miatt, mert magas a zsír tartalma, és az sül ki belőle, de nagyon sok sertés receptet találtam, és sehol nem tértek ki ilyen problémára. Finom, meg minden, de olyan mint a fasírt :)2013. jan. 27. 19:32
1/3 anonim válasza:
Én étteremben dolgozok nyaranta, és ott ha napi 200-at nem csinálok akkor egyet se. Szóval mi a titka? Semmi más csak hagyma, só, bors, fűszerek, tojás, és a hús. Marha jobb mint a sertés de mindegy. Kiveszel egy 12-18dkg-s darabot. Kilapítod a tetejére zsírpapírt helyezel, és így teszed bele kilapítva a forró serpenyőbe. És lassan forgatod.
2/3 afonyaszirup válasza:
Én is sokszor sütök otthon, nekem az a tapasztalatom, hogy minél zsírosabb a hús, annál jobban összezsugorodik. Alacsony zsírtartalmú marha darált húst keress, nekem az nem megy össze.
3/3 anonim válasza:
Hamburgert a legjobb marhahúsból csinálni.
Legyen benne egy kis zsír is meg marhahús ez ledarálva. Kell bele még só és bors. Más semmi. Megformázod, kerekre meg laposra és szépen megsütöd az egyik oldalát majd a másikat. Lapáttal nyúlj alá és úgy forgasd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!