Almás rétest hogyan kell készíteni?





Nagyon egyszeru figyelj:
Hozzávalók:
11 evőkanál liszt
1 tojás
3 evőkanál cukor
15 dkg margarin
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
sok alma
sok fahéj
3 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tésztát összeállítjuk, két részre osztjuk. Az egyik tésztát egy kivajazott-lisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk. A tölteléket a hozzávalókból elkészítjük, és ráhalmozzuk a tésztára. A másik tésztával beborítjuk, és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje szép rózsaszín.
Megjegyzés:
Nagyon finom, omlós, linzerszerű a tésztája, próbáljátok ki, garantált a siker. Túróval is megtölthető, úgy is nagyon finom.
en igy szoktam de a tököt nyugottan hagyd ki ha nemszereted.





Kedves első, ez nem rétes, hanem almás pite...
Igen, készítheted rétes lapból is. Sütőpapírra terítsd ki az első lapot, kend meg olajjal vagy tejföllel, rá a következő lap, kenés. Legalább 4 lapot tegyél egymásra, hogy legyen tésztája is a rétesnek.
Az almát reszeld le, ízesítsd pici cukorral, fahéjjal. Én meg szoktam párolni, míg elfő az alma leve, van, aki csak kicsavarja. Tedd a kiterített lapra egy csíkban, majd a tésztát a sütőpapír segítségével tekerd fel. A rúd tetejét kend meg tojássárgával és mehet is a sütőbe. Használhatsz még leveles tésztát is, ott nem kell a lapokat egymásra helyezgetni, csak kinyújtod - nem túl vastagra - töltöd, sütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!