Ebedre szeretnek sutni valamit a baratnomnek, mi legyen az?
,em tudom hogy mit es hogyan, orolt sertes husbol, hal ikrabol, sertes husbol, barmibol.
recepteket varok es koszonom szepen
ozzávalók 4 főre
2 kisebb fej karfiol
1 zacskó gyorsrizs
1/2 kg darált hús
tejföl
sajt
só, bors
vöröshagyma
elkészítés
Feltesszük a darált húst pörköltalapra. Amíg fő, addig kifőzzük a rizst is.
Megfőzzük enyhén sós vízben a karfiolt hozzá, de csak éppen addig, amíg a torzsája meg nem puhul. Leszűrjük.
Utána mire mindent készre főztünk, kezdődhet a tálba helyezés: először egy adag karfiol kerül bele, aztán a darált hús, tejföl, rizs, karfiol, tejföl, majd a tetejére reszelt sajt.
Kb 20 percig sütjük, 175°c-on.
A legvégére már csak a tálalás marad.
hozzávalók 4 főre
1kg zöldbab
30 dkg darált sertéshús
1 pohár 20%-os tejföl
2 db tojás
1 db vöröshagyma (kicsi)
1 gerezd fokhagyma
10 dkg zsír
2 tk só
2 mk őrölt bors
zsemlemorzsa
elkészítés
A zöldbabnak levágjuk a végeit, feldaraboljuk. 1 teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.
A hagymát felaprózzuk, a zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, kb.10 percig tovább pirítjuk.
A zsemlemorzsát pici zsíron megpirítjuk.
Egy tűzálló tálat a maradék zsírral kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset.
A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darálthúst, beborítjuk a zöldbab másik felével.
A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra.
Rászórjuk a maradék zsemlemorzsát.
200 C°-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
Halikra fasirt
Hozzávalók:
20 dkg halikra
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
só,bors,és annyi zsemlemorzsa amennyit felvesz
étolaj amibe sütjük
Elkészítés:
AZ IKRÁRÓL LEHÚZZUK A HÁRTYÁT,ÖSSZETÖRJÜK VILLÁVAL,HOZZÁADJUK A TOJÁST,A SÓT,A BORSOT,ÉS A FOKHAGYMA NYOMÓN ÁTTÖRT FOKHAGYMÁT,MAJD ANNYI ZSEMLEMORZSÁT SZÓRUNK BELE HOGY JÓL FORMÁZHATÓ LEGYEN.BŐ FORRÓ OLAJBA SÜTJÜK KIS RUDAKAT FORMÁLVA.
koszonom a valaszokat, karfiollunk nincsen csak telire elrakva, nem nagyon szeretem maskeppen,de amugy koszi szepen megegyszer.
meg varok valaszokat
tejfolos tokany:
hozzávalók 4 főre
750 g sertéslapocka vagy sertéscomb
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
320 g tejföl
1 paradicsom
100 g füstölt szalonna (lehet többet is belerakni)
2 ek liszt
őrölt bors, só
elkészítés
A szalonnát felkockázzuk, 1 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprózott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Mikor megdinsztelődött a hagyma, hozzáadjuk a felcsíkozott húst is, fehérre sütjük az olajon (pár perc).
Jól beborsozzuk, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. A paradicsomról lehúzzuk a héját, és felkockázva a húshoz adjuk. Puhára főzzük.
Mikor a hús megpuhult és elfőtte a vizet, hozzáöntjük a liszttel összekevert tejfölt, sózzuk (így a végén sózzuk, hogy a hús gyorsabban puhuljon), és pár percig összerotyogtatjuk.
Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
husos rakott:
hozzávalók 4 főre
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 kg darált hús
20 dkg réteslap
6 tojás
3 dl tejföl
1 dl tej
1 dl ásványvíz
3 ek olaj
só
bors
ételízesítő
hozzávalók 4 főre
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 kg darált hús
20 dkg réteslap
6 tojás
3 dl tejföl
1 dl tej
1 dl ásványvíz
3 ek olaj
só
bors
ételízesítő
hozzávalók 6 főre
1 kg sertés “vastag” karaj
8 nagy fej csiperkegomba
25 dkg füstölt szalonna
kömény, fűszerpaprika
majoranna, rozmaring, koriander
só, bors
1 dl víz
1 dl olaj
elkészítés
A karajt mossuk, hártyázzuk le, de az esetleges zsírosabb részeket hagyjuk rajta.
A szalonna felét fél centis szeletekre vágjuk, és hosszában csíkozzuk, a többit vékonyan szeljük.
Éles késsel egyenlő távolságokra készítsünk lyukakat a húsba, ide tűzdeljük be a szalonnacsíkokat. A szeleteket pedig fektessük egy jénai tál aljára.
A húst sózzuk, majd dörzsöljük be a fűszerekből készített keverékkel, és helyezzük a tálba.
A gombát tisztítsuk meg, de ne szeleteljük, csak válasszuk ketté a kalapját és a szárát. Rakjuk körbe vele a húst.
Öntsünk az egész alá egy deci vizet, locsoljuk meg olívaolajjal, és még egyszer sózzuk, borsozzuk.
Alufóliával letakarva 180 fokos előmelegített sütőben süssük 45 percig, közben minimum kétszer locsoljuk meg a levével.
Ha megsült, vegyük ki mellőle a gombákat, és takarás nélkül magasabb hőfokon pirítsuk meg a tetejét.
az olivat kihagyhatod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!