Szeretnék vmi finomat fozni a baratnomnek, írnátok jo recepteket légyszi?
én desszertet tudok: vaniliás roló :) keress rá, de csak egy csomag vaniliás puding kell, leveles tészta aztán kész.
A tésztát megtöltöd vele, miután felrollniztad aztán berakod a sütőbe tojással megkenve és öt perc kész van. Nincs olyan, akinek ne izlene!
agyon egyszerű, tuti sikerül: Spagetti
Felteszel vizet forrni, tegyél bele sót, olajat egy kicsit, és ha forr, tegyél bele spagetti tésztát. Nem kell egy zacsival két embernek, elég a fele.
Vegyél egy knorr Bolognai spagetti alapot,és készítsd el a tasakon leírtak szerint. Totál egyszerű. Én 40-50 dkg darálthúst szoktam használni hozzá, a tasakon 30 dk-t ír. De így kiadósabb. Valamint finomabb lesz, ha apróra vágott hagymát megdínsztelsz (fedő alatt párolod, vigyázva, hogy ne égjen le) és utána teszed rá a húst.
ja, 13.30-as vagyok, ha valami nem világos csak kérdezz. Ja és sajtot se felejts el venni. (remélhetőleg sajtreszelő van otthon, de ha nincs, akkor azt is :)
Ha nem tetszik, akkor írok más receptet. De szerintem ez a legegyszerűbb, és ezt általában mindenki szereti.
Sok sikert :)
Mexikói rizseshus /kedvenc/
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma, 2 ek olaj
20 dkg rizs (én felesbe csináltam rizzsel és gerslivel)
1-2kk chilipor
1 kk kurkuma
4 dl vízben feloldott 1 húsleveskocka
1 nagy piros paprika
1 csomó újhagyma
1 zöld chili (én nem tettem bele mert annyira nem szertjük az erőset)
5 dkg paprikával töltött zöld olajbogyó (ezt sem szeretem, enélkül is nagyon jó)
50 dkg darált hús, só, bors
Elkészítés: A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk. 1 ek olajon üvegesre pároljuk. A rizst, a chiliport és a kurkumát hozzáadjuk, 2 percig pirítjuk. A húslevessel felöntjük, és készre főzzük.
A paprikát és az újhagymát kis darbokra, a hagymát karikára vágjuk. A többi hozzávalót is feldaraboljuk.
Míg a rizs fő, addig kevés olajon a darálthúst sóval, borssal fűszerezve közepes lángon, néha megkeverve készre pároljuk. (Víz nem kell hozzá!)
Ha elkészült a rizst a hússal összekervjük. A feldarabolt hozzávalókat is hozzáadjuk. Fedő nélkül, kevergetve kb 5 percig pároljuk. (Én a bogyó helyett vörösbabkonzervet tettem bele, hogy olyan mexikós legyen!) Azzonnal tálajuk!
akkor, ha a spagetti nem jó: Valami könnyebbet szeret? Salátakeverék (zacsis, amiben van répa, kukorica, sali..) egy fincsi öntet (pl: Globus kapros tejfölös, vagy ezersziget) Ezt összekevered, ilyen melegben nagyon jólesik, és mellé vegyél szelet húst (pl: karaj) sózd, borsozd,(már így is sütheted) De tehetsz rá esetleg egy kis fokhagymát, de azt nem muszály, vagy fokhagyma helyett egy kis mustárt is kenhetsz rá, és süsd ki forró serpenyőben olajon.
Vagy süthetsz hozzá sültkrumplit magadnak, és ha kér, akkor szed ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!