Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen salataonteteket tudtok?

Milyen salataonteteket tudtok?

Figyelt kérdés
irnatok salataontet recepteteket?

2013. jan. 25. 08:40
 1/4 anonim ***** válasza:

a legegyszerubb:

so bors ecet pici viz,olaj.

ha ugy veszed ez az alap ezt dusithatod barmivel, fusszerrel,tejfollel,ketchappal,tatarral, akarmivel.

2013. jan. 25. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

az alap recept:

1.5kiskanal so bors.

1-2 kiskanal ecet,ez toled fugg milyen normal ecet,borecet,almaecet mindegy.

3kiskanal viz.

es ha ket kiskanal ecetet raktal akkor 4kiskanal olaj szoval mindig a duplaja.

2013. jan. 25. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

A saláta öntetekhez szükséges ecetnél választhatunk sokféle között, lehet zöldfűszeres, gyümölcsös, hagyományos, tárkonyecet, borecet, vagy a szintén elterjedt balzsamecet. Az olaj lehet napraforgó vagy olíva, de zöldsalátákhoz nagyon kellemes a dióolaj is. Használhatunk továbbá fűszerezett olajokat is, például fokhagymás, chilis, gombás. Fűszeres ecetet vagy olajakat házilag is könnyű készíteni. Jó minőségű (leginkább olíva) olajba tegyünk chili paprikát, gerezd fokhagymát, rozmaringot. Egy-két hét érlelés után el is készül a saját ízlésünknek a leginkább megfelelő fűszeres olaj vagy ecet. Ha friss zöldfűszereket használunk a saláta öntet készítéséhez, a só elhagyható. Ideális zöldfűszerek saláta öntetetekhez a petrezselyem, bazsalikom, snidling, kapor.


Gyors friss öntet

■1/2 citrom leve

■3 ek olívaolaj


Egyszerű ecetes öntet

3 ek vizes ecet (1:1 arányú)


1 csipetnyi ukor


só, őrölt bors


6 ek olaj



Gyors nyári öntet

3 ek balzsamecet


1 ek méz


só, őrölt bors


6 ek olívaolaj



Olasz öntet

3 ek vörösborecet


friss vagy szárított oregano (aprítva vagy morzsolva)


1 gerezd fokhagyma (préselve)


só, őrölt bors


6 ek olívaolaj


1-1 ek apróra vágott piros paprika és petrezselyemzöld



Fűszeres öntet

3 ek vizes fehér borecet (1-1 arányú)


3 ek apróra vágott zöldfűszer


só, őrölt bors


6 ek olívaolaj



Joghurtos öntet

1 doboz joghurt (kb. 15 dkg)


½ citrom leve és reszelt héja


só és kevés cukor


esetleg zöldfűszerek, snidling



Francia öntet

1 ek fehérborecet


1 ek víz


1 tk dijoni mustár


½ gerezd fokhagyma (préselt)


só, őrölt bors


6 ek olaj



Görög öntet

■ 3ek olívaolaj

■1ek citromlé (vagy borecet)

■1/2ek oregano

■1 kis fokhagyma préselt (opcionális)

■Só, bors


Kéksajtos öntet

10 dkg áttört kéksajt


125 gr tejföl


1 tk fehérborecet


só, őrölt bors


2 ek olaj



Elkészítés:


Először keverjük el a fűszereket (só, cukor) az ecettel, utána keverjük bele mini kézi habverővel az olajat és a többi hozzávalót.

2013. jan. 25. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
2013. jan. 25. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!