Jól bevált póréhagymakrémleves receptet tudtok írni?
Először is azt szeretném mondani,hogy ha jó levest akarsz készíteni akkor keverd vöröshagymával.
Karikára összevágod a hagymákat és vajra ráteszed.Dinszteled kb 5 percig és felengeded vízzel.Én tyúkhúsleves kockát szoktam beletenni, majd nagyon puhára főzöm. Ha kész botmixerezem krémesre. Végül beleteszem a főzőtejszint és felforralom. Ízlés szerint sózom. Tehetsz rá reszeltsajtot, pirított bacont, kenyérkockát.
Hány főre főzöl?
4 literes fazekat szoktam feléig tenni hagymával, 2 leveskocka, 2 db kisdobozos tejszín.
Én 1.5-2 litert szoktam főzni, így:
1 hagymát olajon megdinsztelek, kis liszttel (1-2. ek) besűrítem. Felöntöm a vízzel, egy leveskockát teszek bele, és egy vastag szál karikákra vágott póréhagymát (ha vékonyabb, 2 is mehet bele). Több vízbe nyilván 2 leveskocka kerül.
Fedő alatt közepes lángon forralom, amíg a hagyma meg nem puhul (szerintem nincs fél óra). Ekkor kiszűröm a hagymát, botmixerrel vagy mixergéppel pépesítem. 2dl sűrű főzőtejszínnel együtt visszateszem a levesbe, még egyet forralok rajta.
Jobb pékségekben lehet kapni levescipót, abban szoktam tálalni (kb. 200 ft 4 főre ), sajttal és zöldfűszerekkel megszórva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!