Soha nem csináltam még mákosgubát, sőt más sütit sem, vagy édességet. Szerintetek bevállaljam?
Figyelt kérdés
2013. jan. 23. 20:53
11/14 anonim válasza:
A nagymami receptje alapján:- két tojássárgát ki keversz vaníliás cukorral és langyos cukros tejel elkevered,közben egy jénait kivajazol,megforgatod a karikára vágott kiflit a tejes keverékben és szorosan egymás mellérakod (nem kell szétáztatni)majd jön a mák réteg,újra kifli és a mák.-a tetejére vékony vajforgácsot" raksz és mehet a sütőbe - amikor megpirult a tojások felvert cukros habját a tejerére simítod és visszatolod 2-3 percre a sütőbe míg halvány rózsaszín nem lesz. Szép kockára vágható,puha de nem tocsog és nagyon finom.
12/14 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Ezt fogom megcsinálni.
2013. jan. 24. 09:32
13/14 anonim válasza:
Tényleg nem lehet elrontani,remélem már bele is vágtál:)
Egyébként vanília sodóval is isteni !
És ha sütőbe rakom, akkor a tojásfehérjébe pici lekvárt keverek.
Ha ezzel már készen vagy , csinálj máglyarakást az is isteni:) nyami
14/14 A kérdező kommentje:
Igen, megcsináltam, fincsi lett. :) Első lecke meg volt, jöhet a máglyarakás. :)
2013. jan. 27. 14:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!