Mi legyen holnap a másodikféle?
Van még húsleves holnapra, de csak nagyrészt leve, szóval a vadas vagy hasonló kiesik.
Valamennyi hús kellene, mert a fiam meg a férjem eléggé húsosak, nekem viszont a zöldséges ételek jönnek jobban be. Emellett nincs túl sok idöm fözöcskézni holnap, meg lehetöleg ne is legyen drága. (Fözeléket nem eszi meg a fiam, más formában a zöldségeket igen)
A tippeket elöre is köszönöm.
lecsó kolbásszal, virslivel, friss hagymás cipóval
sült csirke hagymával lesütve mellé krumpli
hagymás máj rizzsel, ezt lehet dúsítani borsóval, répával, gombával stb
rakottkrumpli a krumpli rétegek közé lehet tenni darálthúst, gombát vagy spenótot is
tarhpnyáshús
rizseshús
paradicsomos húsgombóc
fasírt krumplipürével
Zöldséges csirkemáj?
Szálára vágott vöröshagymát (és ha van egy zöldpaprikát) dinsztelj meg, karikára szelt répát-gyökeret forgass bele, sóval, borssal, szerecsendióval kevés vízzel párold félpuhára, majd öntsd hozzá a (leszűrt üveges) zöldborsót (ha a borsó nyers, fagyasztott, a zöldlséggel együtt rakd fel puhulni). Amikor ez is megvan, rakd hozzá a csirkemájat, és ettől kezdve percek alatt kész.
Kockára vágott sültkrumpli a köret, volt amikor mellé adtam, volt amikor azt is belekavartam, mint a brassóiba szokás. Lehet párolt rizs is köretként.
2es vagyok: 3-as válaszolónak:)
nálam ezek voltak
frankfurtileves+rizskoch almaszeletekkel rá dióbél szeletek, ez mutatós nagyon
köménymagos leves zsemlekockával, rizseshús csalamádé
másnap a levesből tojásleves, spenótfőzelék sajtos bbundáskenyér, ráütve tükörtojás
paradicsomleves, sajtos pulykamell rizzsel
paradicsomos húsgombóc főtt krumplival, almáspite
zöldségleves, bolognai
gulyásleves, resztelt máj főtt krumplival, mákosgubakocka leöntve vaniliasodóval
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!