Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bundáskenyér másképp?

Bundáskenyér másképp?

Figyelt kérdés
Fel lehetne valamivel dobni,vagy kicsit másképp csinálni, mert a hagyományos bundáskenyeret én már nagyon unom, de a férjem szereti.
2009. aug. 31. 11:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Van 1 olyan recept ami szerint tepsiben, sütőben sütjük a bundás kenyért, de az elég száraz szerintem.

Én különféle sajtokat reszelek rá még melegen, ami ráolvad és isteni szerintem.

A harmadik tippem, hogy próbáld meg kaláccsal sütni, kenyér helyett, Amerikába amikor ettem ott úgy csinálták.

2009. aug. 31. 11:38
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg),

# 5 dkg reszelt sajt,

# 2 tojás,

# 1 dl tej,

# 2 evőkanál olaj,

# 1 teáskanál ételízesítő,

# 1 gerezd fokhagyma,

# ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág,

# a tepsihez 2 evőkanál olaj.

Előkészítése: a sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát.

Elkészítése: minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom.

2009. aug. 31. 11:39
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok, ja azt kihagytam, hogy a sajton kívül mi paradicsommal esszük :)

Imádom a sajtos-paradicsomos bundás kenyeret :)

2009. aug. 31. 11:39
 4/14 anonim ***** válasza:
2009. aug. 31. 11:40
 5/14 anonim válasza:
100%
szia! én még melegen sajtot szoktam rá reszelni, és ketchupot a tetejére. imádja a család! :)
2009. aug. 31. 12:33
 6/14 anonim válasza:
100%
Én sütés közben megszórom szeletelt mandulával, vagy szezám maggal.Van hogy a rántottába is teszek:)
2009. aug. 31. 12:48
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ez az én kérdésem volt, és a kedves válaszolók sok hasznos ötletet adtak :) http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__37.. Hátha Te is találsz valamit.
2009. aug. 31. 14:05
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, azt hiszem mindet kipróbálom, legalább eltart egy darabig:D
2009. aug. 31. 15:30
 9/14 anonim válasza:
100%
szia!Én 1 szelet kenyeret kettévágok, az egyik fél szeletre rakok sonkát sajtot aztán ráborítom a másik szelet kenyeret és így forgatom a tojásba és aztán kisütöm.Nem fog szétesni mert a meleg ugye felolvasztja a sajtot és összeragasztja a 2 kenyérszeletet!! Fogyasztás előtt megkenem kis foghagymakrémmel.Teával isteni!!!Én már csak így eszem a bundáskenyeret.....érdemes kipróbálni
2009. aug. 31. 19:12
 10/14 anonim válasza:
100%
Én miután kisült megkenem tejföllel és reszelek rá sajtot, teljesen olyan íze lesz, mint a lángosnak. Nem épp diátés, de isteni. :D
2009. aug. 31. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!