Rakott krumpli másképp?
Nem a kedvenc tevékenységem a héjában főtt burgonya hámozása és a tojást is tudnám nélkülözni, ezért arra gondoltam, hogy így készítem:
A meghámozott nyers krumplit vékony szeletekre vágom, rétegezem kolbival és hagymával, és fólia alatt sütöm egy ideig, aztán fólia le, tejföl rá és készre sütöm.
Kérdés, vajon így megpuhul majd a krumpli? Készítette már valaki hasonlóképpen?
Szerintem jó lesz,én is sütöttem már nyers krumplival.
Úgyse rosszabb.
Köszi a válaszokat.
Igazából a tetejére egy nagy tejfölt el szoktam keverni két habosra vert tojással és fűszerekkel, ettől finom krémes szokott lenni.
megpuhulni megpuhul... de nem lesz olyan mint az igazi rakott krumpli, én szakács vagyok így tudom. Egy tipp a főtt burgonya pucolásához:
Sokan nagyon lehűtik, pedig ha lehűl a burgonya, akkor visszaszív a héja, ezzel saját magunkkal szúrunk ki, tehát a krumplit melegre/kézmelegre kell hűteni, és sokkal könnyebb lesz megpucolni :)
Ha főzéssel kapcsolatos kérdésed van akkor írj pm-et.
Üdv
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Holnap ez lesz az ebéd, aztán majd meglátjuk, milyen lesz a produktum :-)
ahogy a szakács válaszoló írta, nem szabad jegesre hűteni a főtt krumplit. ha egy villát beleszúrunk, melegen is könnyen megpucolható. van, amikor kettéesik, de sebaj:)
viszont teljesen más, mint nyersből.
én rakott oldalast is szoktam csinálni,ami nagyon nagyon finom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!