Mennyire eszitek sósan az ételeket?
Szerintem mindenkinek más az ízlése.
Amit én főzök, abba a levesbe a tesóim még raknak sót (érdekes a nagy lábas pörköltbe sosem!).
Szóval még ez sem egyértelmű!
Ez nehezen mérhető. És nem is lehet kiemelni a sót szerintem külön, mert általában aki "sokat sóz", az sokat is fűszerez, tehát összességében több fűszert használ, mint más.
Ami jellemző még, hogy az idős embereknek és az erős dohányosoknak (vagy a kettő kombinációjának) erősen romlik az ízérzékelése, így, aki kóstolgatva főz, az gyakran elsózza az ételt.
Nagymamám ilyen volt, óriásian főzött, de utolsó éveiben ehetetlenül sós volt minden.
Hogy próbáljak válaszolni is, szeretem, ha van íze az ételnek, úgyhogy sósok, remélem nem túlzottan, csak átlagosan.
Hogy a fenébe lehet egy főtt ételt só nélkül megcsinálni?
Ezt nem is értem...
Attól, hogy a kenyérben van só, a húsleves még ehetetlenül íztelen marad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!