Tejpor? Hol a legolcsóbb? házilag nem lehet csinálni?
Ilyet még ne m is hallottam! Hogy olcsó tejet készít valaki tejporból, az még oké, de hogy ki akarná szárítani a tejet, hogy port kapjon?! :-D
Az kb a tízszeresébe kerülne, és nem valószínű, hogy sikerülne, amint előttem szóló írta.
Tejpor házilag készítése lehetetlen.a tej porítása a legköltségesebb technológia, komoly ipari berendezésekkel, ezért is viszonylag drága.
(ezért badarság, amikor azt írják, hogy a "tejgyárban " tejporozzák a tejet)
ha raffaellót, házicsokit akarsz, akkor vedd meg a recept szerint hozzávaló tejport (ne kávékrémport ) és biztos sikered lesz vele. ezen ne spórolj, mert csak jóból lehet jót csinálni.
Sajnos csak kevés helyen lehet kapni, főleg bioboltokban, és tényleg elég drága. 20-30 éve még nagyobb közértekben is volt, de onnan, illetve a mai plázákból eltűnt teljesen. Helyette csak aezek a vacak kávéfehérítő porok vannak, de azokat meg ne vedd, mert a legkárosabb növényi zsír az alapanyaguk. Én Pesten a herbaházban veszem, de ott is csak egyféle van:
amugy az a kávékrémpor igazábol "kávéfehérito" azthiszem ez mindent elmond a hatasarol:D
ha jonnek vendegek,belerakunk ilyet a kavejukba,es nesze:D
Végig olvasva a hozzászólásokat, szánalmas tipikus "nem lehet" mentalitás...
LEHET készíteni tejport házilag. rakétatudomány. NEM BONYOLULT. SPECIÁLIS ESZKÖZÖK SEM KELLENEK HOZZÁ! Idő az kell hozzá, de a sajt, túró készítésére többszöröse idő megy el. Szóval...
Lényeg:
Angolul írd be, hogy : "How To Make Powdered Milk At Home"
Itt egy példa, ha nem tudsz angolul, használj online fordítót:
{
Ott kezd el olvasni, hogy "1 liter full-fat fresh milk yields about 150g of powdered milk."
1 liter teljes zsírtartalmú friss tej körülbelül 150 g porított tejet eredményez.
És:
Ott a cikkben is, hogy sütőben 57 fokon 8 óra alatt ki lehet szárítani.
Minél laposabb a tányér annál hamarabb párolog el a víz, és kicsit ki lehet nyitni a sütő ajtót a nagyobb párologtatáshoz.
A port minél jobban zárd el a környezeti nedvességtől, de ehhez se gondolj semmi speciális dologra.
És ma már a vákuum zacskók, tárolók sem olyan nagy "was ist das".
Szívesen!
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!