Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejpor? Hol a legolcsóbb?...

Tejpor? Hol a legolcsóbb? házilag nem lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Raffaeloba és házi csokiba hasznalok, de 200g 600ft :/
2013. jan. 20. 13:40
 1/9 A kérdező kommentje:
nem kávéba való:)
2013. jan. 20. 13:41
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
Ha van vákuumbepárló meg liofilizáló készüléked otthon na meg kémiai ismeret akkor lehet csinálni.
2013. jan. 20. 13:46
 3/9 anonim ***** válasza:
50%

Ilyet még ne m is hallottam! Hogy olcsó tejet készít valaki tejporból, az még oké, de hogy ki akarná szárítani a tejet, hogy port kapjon?! :-D

Az kb a tízszeresébe kerülne, és nem valószínű, hogy sikerülne, amint előttem szóló írta.

[link]

2013. jan. 20. 14:58
 4/9 anonim ***** válasza:
67%

Tejpor házilag készítése lehetetlen.a tej porítása a legköltségesebb technológia, komoly ipari berendezésekkel, ezért is viszonylag drága.

(ezért badarság, amikor azt írják, hogy a "tejgyárban " tejporozzák a tejet)

ha raffaellót, házicsokit akarsz, akkor vedd meg a recept szerint hozzávaló tejport (ne kávékrémport ) és biztos sikered lesz vele. ezen ne spórolj, mert csak jóból lehet jót csinálni.

2013. jan. 20. 17:18
 5/9 anonim ***** válasza:

Sajnos csak kevés helyen lehet kapni, főleg bioboltokban, és tényleg elég drága. 20-30 éve még nagyobb közértekben is volt, de onnan, illetve a mai plázákból eltűnt teljesen. Helyette csak aezek a vacak kávéfehérítő porok vannak, de azokat meg ne vedd, mert a legkárosabb növényi zsír az alapanyaguk. Én Pesten a herbaházban veszem, de ott is csak egyféle van:

[link]

2013. jan. 20. 18:20
 6/9 A kérdező kommentje:

amugy az a kávékrémpor igazábol "kávéfehérito" azthiszem ez mindent elmond a hatasarol:D

ha jonnek vendegek,belerakunk ilyet a kavejukba,es nesze:D

2013. jan. 20. 18:54
 7/9 csdg válasza:
71%
Meg kell, hogy cáfoljam az elöttem szólókat, mivel tejport (és húsport) már évezredek óta készítettek őseink! Ezeket vitték a nagy vándorutakra, mivel víz volt, így volt mivel elkészíteni. Sajnos az elkészítésére én sem találtam semmit.
2014. aug. 16. 16:48
 8/9 anonim ***** válasza:
50%
Nem cáfoltál meg, csak félreértettél. A kávéfehérítő poroknak semmi közük a tejhez vagy a tejporhoz azon túl, hogy mindkettőnek fehér a színe.
2014. aug. 16. 22:21
 9/9 anonim válasza:

Végig olvasva a hozzászólásokat, szánalmas tipikus "nem lehet" mentalitás...

LEHET készíteni tejport házilag. rakétatudomány. NEM BONYOLULT. SPECIÁLIS ESZKÖZÖK SEM KELLENEK HOZZÁ! Idő az kell hozzá, de a sajt, túró készítésére többszöröse idő megy el. Szóval...

Lényeg:

Angolul írd be, hogy : "How To Make Powdered Milk At Home"

Itt egy példa, ha nem tudsz angolul, használj online fordítót:

[link]

{

Ott kezd el olvasni, hogy "1 liter full-fat fresh milk yields about 150g of powdered milk."

1 liter teljes zsírtartalmú friss tej körülbelül 150 g porított tejet eredményez.

És:

Ott a cikkben is, hogy sütőben 57 fokon 8 óra alatt ki lehet szárítani.

Minél laposabb a tányér annál hamarabb párolog el a víz, és kicsit ki lehet nyitni a sütő ajtót a nagyobb párologtatáshoz.

A port minél jobban zárd el a környezeti nedvességtől, de ehhez se gondolj semmi speciális dologra.

És ma már a vákuum zacskók, tárolók sem olyan nagy "was ist das".

Szívesen!

}

febr. 24. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!