Ti milyen kaját csinálnátok 4 főre 1 ezresből?
Hát.. nem egészséges, de én vennék egy zacskós levest, abból kijön 4tányér. 185ft
Vennék kenyeret,melegszendvicskrémet,sajtot,és csinálnék másodiknak melegszendvicset. Vagy ugye a levesután megmarad 800ft,ebből vehetsz akár tésztát is, és üveges szószot. Vagy pizzalapot,pizzakrémet,és veszel rá feltétet.
Pl
tasakos paradicsom leves, pizza
Újházy tyúkhúsleves, melegszendvics
Vagy paprikás krumplinak valót is tudsz venni, sült tésztának...
Hát a zacskósleves nem éppen spórolós. Egyébként egy ezresből egész jó kajákat lehet csinálni. Én csinálnék pl. húsos tésztát, ehhez kell fél kg darálthús (400 Ft), 1 tejföl (80 Ft), só, bors, vöröshagyma, száraztészta (200 Ft). Ez nagyon finom és laktató is.
De van otthon egyébként valami alapanyagod, mert akkor könnyebb lenne tanácsolni.
amire mostanában rákaptam és még olcsonak is mondható
sajtos-sonkás-tejfölös tészta
sonkát (vagy sima parizelt,vagy virslit,ami akad) megpiritasz olajon,összekevered tejföllel,tésztát kifözni,összekeverni az egészet,be tepsibe,reszelni rá kis sajtot,és megsütni
ha van,akkor szoktam rá paradicsomot is tenni,eredeti receptben meg az van hogy ráütni 3-4 tojást,és ugy megsütni tepsiben
Húsos palacsintát - Isteni finom, nem egy szokásos kaja, ezért el lesznek ájulva az ismerőseid.
Hozzávalók:
1/2 kg daráthús (400 ft)
1 nagy tejföl (150 ft)
ezen kívül kell még hozzá: vöröshagyma, só, bors, fűszerpaprika, mustár, liszt, tej, 1 tojás
Ha valami nincs otthon, akkor az még belefér az 1000 ft-ba.
A husiből a szokásos módon főzz pörköltet. Ha kész van, akkor szűrd le a levét. A husit ízesítsd mustárral és lazítsd a tejföllel, hogy kenhető masszát kapj belőle (ne legyen folyós).
A visszamaradt levet liszttel és tejföllel sürítsd be mártás sűrűségűre.
Készíts palacsintatésztát, de a szokásosnál kicsit vastagabbra kell sütnöd, és töltsd meg a hússal, tekerd fel, és tedd egy tepsibe szorosan egymás mellé.
Mielőtt megérkeznek a vendégek, kapcsold be a sütőt, forrósítsd meg a mártást és öntsd rá a palacsintákra. Tedd be a sütőbe kb. 20 percre, és kész.
Az benne a jó, hogy előre (akár előző nap) elkészíthetsz mindent. A lényeg, hogy a mártást csak a végén és forrón öntsd a palacsintákra. Így nem szívja magába, nem szárad ki, hanem jó szaftos marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!