Hogy csinálnátok gyümölcslevet?
alma, körte, citrom, narancs, ananász, kiwi van itthon.
Előre is köszönöm! :)
Hát ha van turmixgéped, vagy valami más, amivel pürésíteni tudsz, akkor az jó.
Én úgy csinálnám:
Meghámozom a gyümölcsöket - kivéve a citromot. Felszelem, és beleteszem a gépbe - kivéve a citromot. A citromot megmosom, két karikát szelek belőle, azt is beletszem - ha jó éles kése van a gépnek, akkor a héját is nagyon jól fölaprítja. Vízzel hígítom és mézzel édesítem. Kész.
De, gondolom, az emberek java részénék nem olyan az ízlése, mint az enyém, tehát te inkább a citromot is pucold meg, és tedd a többi gyümölcs közé. Így is jó, de a víz meg a méz nem rontja el. Én még tennék hozzá egy pici gyömbért vagy mentát (vagy egyik vagy másik), és sárgarépát is.
Facsard ki a narancsot, kevés kivit és/vagy ananászt, esetleg almát turmixolj hozzá. Az almát le is reszelheted, akkor ki lehet nyomni a levét (kézzel) egy idő után. Én nem tennék hozzá mézet, nem azért, mert elrontaja, hanem mert pont elég gyümölcscukrot eszel már a gyüm.lével, felesleges tovább hízlalni magad.
Én narancslébe szoktam banánt turmixolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!