Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pizza Tészta Receptek?

Pizza Tészta Receptek?

Figyelt kérdés

Pizzát szeretnék sütni és tésztareceptekre lenne szükségem

, olyanokra amit nem kell keleszteni? Mit jelent az hogy az élesztőt megfuttatod a tejben ?


2009. aug. 30. 11:56
 1/4 anonim ***** válasza:
64%

Azt jelenti,h meglangyositod a tejet teszel bele 1 kiskanal cukrot ,majd belemorzsolod az elesztot es ha suru habszeruseg lesz a tetejen akkor kesz.

Amugy en is igy szoktam csinalni,fel kilo liszthez kb 3-4 dl tejre van szukseg,pici sora oreganora,kb fel dl olajra.csak annyi,h en nem kelesztem,osszegyurom es 2 tepsi vekony teszta jon ki belole.Kel az annyit a meleg sutobe amennyit kell neki.

2009. aug. 30. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
55%

Pizzériában dolgoztam... KELL, hogy keleszd a tésztát, máskülönben az esetek töbségében egy kemény "fadarab" lesz az eredmény.

Recept: 1 tk só, 2 dkg élesztő, egy kanál cukor, kb másfél-két deci víz, és annyi liszt, hogy egy nem túl lágy tésztát kapj.

A pizzériás készítés(itthon is így csinálom):

A langyos vízbe beleszórod a cukrot, elmorzsolod az élesztőt, és kb 15-20 percet letakarva állni hagyod. Aztán belehinted a sót, ettől fel kell pezsegnie a víznek, végül beledolgozod a lisztet. Annyi felé osztod, ahány pizzát szeretnél, egy kiolajozott tálcára teszed a cipókat, ezeket is beolajozod, és frissfóliával (foliapack) befeded, rá konyharuha, és fél/ háromnegyed órát állni hagyod.

Aztán tepsibe teszed, megkened a szósszal, rá a feltétet, és 220 fokos jól előmelegített (nem légkeveréses) sütőbe 7-10 percig sütöd.

2009. aug. 30. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Már nagyon sok receptet kipróbáltam, de ez az egyetlen ami bekerült a "repertoáromba". Ez az adag 6 kerek laphoz elegendő, ha ez sok, akkor kinyújtva le is fagyaszthatod. A búzadarától könnyed és nagyon finom lesz, ne félj tőle!


80 dkg liszt

20 dkg búzadara

1 csapott evőkanál finom tengeri só

2 x 7 gr szárított élesztő (két csomag)

1 ek cukor

6,5 dl langyos víz


Futtasd fel az élesztőt a cukros, langyos vízben, keverd össze a liszttel, búzadarával, sóval és gyúrd 10 percen keresztül. Lisztezd be a tészta tetejét és szobahőmérsékleten pihentesd 15 percen keresztül. Ezután könnyen vékonyra nyújthatod. Oszd szét 6 gombócra, akkor lesz jó a vastagsága.

Ha jól akarod ütemezni a munkát, 15 - 30 perccel sütés előtt kezdd csak nyújtani a tésztát, csak árt neki, ha sokáig hagyod állni. Kb. fél centi vastagra nyújtsd, pakold meg a feltétekkel, de ne vidd túlzásba, 250 fokra előmelegített sütőben, alul süsd, kb. 7 - 10 percig.

A felét be a fagyasztóba, jól jöhet máskor.

2009. aug. 30. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Másfél dl lanygos vízben feloldunk egy csipetnyi sót, cukrot, majd 2,5 dkg élesztővel felfuttatjuk. Összedolgozzuk 25dkg liszttel és 1 ek étolajjal. 15-20 percig sütjük, majd rátesszük a feltétet és készre sütjük 15 percig. (kb 200 fokon)
2009. aug. 31. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!