Cigányoknak sose nincs pénzük mégis mindig lakomákat tálalnak fel vendégeiknek, hogy csinálják? Ráadásul még finom és ízletes is?
Igen, hazudnak reggel-délben-este.
:)
Egyszerű: elszedik a másét. Régi a vicc,de nagyon aktuális még mindig:
- Há'de Gázsi, hozzá má' be egy kis párádicsomot!
- Nem lehet, kinn ván á szomszíd!
Valóban: a cigánykonyha nemegyszer varázslat; finomságokat tudnak készíteni egyszerű összetevőkből (akár gusztustalanokból, tkp. romlott szemétből is).
Lakomákat pedig "sose nem" lehet feltálalni, mert az nagy evést-ivást jelent, akár mulatozással.
Egy roma csaj mondta:
Amikor van pénzünk, úgy élünk, eszünk-iszunk, mintha dúsgazdagok lennénk. Amikor fogytán van, akkor pedig szinte semmire sem költünk, és minimálissal is beérjük.
Dolgoztam néhány cigány emberrel az életem során, főleg a téeszben. Eléggé ismerem a mentalitásukat.
Volt egy takarmányos rakodóm, aki a "zöldhitellel" terhelt vemhes kocát levágta a rokonságnak, búcsúra.
Faluhelyen, különösen cigányoknál a búcsú, a temetés, a húsvét olyan esemény, amire semmi sem drága.
Ha már volt vicc, én is egyet megkockáztatok:)
Te Zsigá ! ást hazsuttad, hogy perkeltet vácsoráztá, ástán siribábbál ákádtád léja nágybégét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!