Hogy kell a rántott kelkáposztát csinálni?
7.
A szüleid nem tanítottak meg, hogy ne lopj?
jaj, ti szentecskék, mi is ugyan olyan katonák voltunk, csak éppen konyhai szolgálatra beosztva, és örültünk, hogy kajához jutottunk. Két nap múlva a mi hús adagunkat ették meg mások és azután megint mások. nem a szakácsok ették, azoknak mindig volt. Mi mosogatók, krumlipucolók, takarítók. Elkélne nektek is kipróbálni ☻, nem az ágyban hasonfekve netezve képzelődni az életről. ☺
Hogy nem tanítottak meg hogy nem szabad lopni? Akkor tudod mit mondot volna erre bármelyik kopasz "kiskatona"? inkább nem írom le.
Rántott kelkáposzta a'la saját módra: :))))
Leszeded a fej külső, öreg leveleit, majd úgy vágod a fej kelkáposztát cikkekre, hogy minden részhez maradjon torzsa, az fogja össze a leveleket.
Majd ezeket a cikkeket lobogó sós vízbe rakod, lapáttal forgatod benne, de csak annyi ideig főzöd, míg a levelek "elkezdenek" üveges színűre váltani! Ha túlfőzöd, nem tudsz vele mit kezdeni!
Kiszeded, besózod, majd hagyományos módon lehet panírozni, sütni, leginkább krumplipürét készítek hozzá.
Én nagyon szeretem így, hidegen is ehető, de mikróban is melegíthető.
14-es vagyok!
Leírtam már ide ezt a receptemet jó néhányszor az elmúlt 2 év alatt, most látom, hogy valaki napra pontosan egy hónappal ezelőtt ( 2012. 12. 14.-én) felrakta a Nosalty-ra, és most ő vagy valaki más idetette a linket.
Örülök neki, ezek szerint másoknak is ízlett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!