Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a rántott kelkáposzt...

Hogy kell a rántott kelkáposztát csinálni?

Figyelt kérdés
Simán bepanírozom a levelet, vagy megtöltöm valamivel, feltekerem és panírozom?
2013. jan. 14. 00:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

7.

A szüleid nem tanítottak meg, hogy ne lopj?

2013. jan. 14. 02:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 mustafa33 ***** válasza:
0%

jaj, ti szentecskék, mi is ugyan olyan katonák voltunk, csak éppen konyhai szolgálatra beosztva, és örültünk, hogy kajához jutottunk. Két nap múlva a mi hús adagunkat ették meg mások és azután megint mások. nem a szakácsok ették, azoknak mindig volt. Mi mosogatók, krumlipucolók, takarítók. Elkélne nektek is kipróbálni ☻, nem az ágyban hasonfekve netezve képzelődni az életről. ☺

Hogy nem tanítottak meg hogy nem szabad lopni? Akkor tudod mit mondot volna erre bármelyik kopasz "kiskatona"? inkább nem írom le.

2013. jan. 14. 03:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 mustafa33 ***** válasza:
14%
Még annyit, amikor egy katonát végere beosztottak aznapra a konyhába kisegítőnek, az nem azon gondolkozott, mit szól majd a másik, meg hogy mi illik, hanem azon, hogy végre jóllakik. Egy nap nem lesz éhes. És végre megpihen akár állva egész nap a mosogatónál is. Ott nem az illemszabályok uralkodtak. Inkább farkastörvények. Ha nem a gyakorlótéren hajtottak, vagy a buzerplatzon ugráltattak, vagy az öregek csicskáztattak, akkor örültél, ha egy eldugott zugban elbújhatsz. Később már jobb volt annak aki olyan helyre jutott. De volt aki egész nap a lánctalpat vakarta a sártól, volt aki az ágyút tologatta, és volt aki papucsban az üvegre irkált a reptéren, vagy télen is lubickolt a hídépítőknél, vagy aknaimitációt cipelt egész nap. Mi csákány lapát építkezés, munkaszolgálaton voltunk, héttől négyig egy sztalinyec buldózerben zötyögni sem volt kutyafüle. De túléltük és lehet hogy hasznunkra is vált.
2013. jan. 14. 03:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Rántott kelkáposzta a'la saját módra: :))))


Leszeded a fej külső, öreg leveleit, majd úgy vágod a fej kelkáposztát cikkekre, hogy minden részhez maradjon torzsa, az fogja össze a leveleket.

Majd ezeket a cikkeket lobogó sós vízbe rakod, lapáttal forgatod benne, de csak annyi ideig főzöd, míg a levelek "elkezdenek" üveges színűre váltani! Ha túlfőzöd, nem tudsz vele mit kezdeni!


Kiszeded, besózod, majd hagyományos módon lehet panírozni, sütni, leginkább krumplipürét készítek hozzá.

Én nagyon szeretem így, hidegen is ehető, de mikróban is melegíthető.

2013. jan. 14. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
58%

14-es vagyok!

Leírtam már ide ezt a receptemet jó néhányszor az elmúlt 2 év alatt, most látom, hogy valaki napra pontosan egy hónappal ezelőtt ( 2012. 12. 14.-én) felrakta a Nosalty-ra, és most ő vagy valaki más idetette a linket.

Örülök neki, ezek szerint másoknak is ízlett.

2013. jan. 14. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!