Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehetne főzni max 800ft-ból?

Mit lehetne főzni max 800ft-ból?

Figyelt kérdés

A kérdés adott, itthon van még egy pár tojás és kenyér és só.

Most költöztem új házba és sikeresen vidéken hagytam a pénztárcámat, de még 800ft össze szedtem a kocsiból holnapig estig ki kéne húzzam valami főt kajával, aki tud segítsen :)

2013. jan. 13. 16:48
 1/9 A kérdező kommentje:
Közben még találtam egy pár szem krumplit is. Ez egyre, hülyében kezd a kérdésem hangzani de várom az ötleteket:)
2013. jan. 13. 16:53
 2/9 anonim ***** válasza:
70%

Muszáj venned zsiradékot, az a felét elviszi, de jó lesz késóbb. a maradkból, krupmli, hagyma, esetleg tészta.

aztán jöhet paprikáskrumpli, krumplistészta, tojásos tészta, ha krumplihelyett egy kispohár tejfölt és egy darabka sajtot veszel. persze mindegyik necces... de nem lehetetlen.

2013. jan. 13. 16:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Bundáskenyeret :)-mondjuk nem főtt kaja de én imádom
2013. jan. 13. 16:56
 4/9 anonim ***** válasza:
54%
ha van krumpli már nyerő vagy, egy darabka kolbászra is futja, és lehet akár egy rakottkrumpli is.
2013. jan. 13. 16:58
 5/9 anonim ***** válasza:
68%

Attól függ hány főre, sertésmáj 650 Ft/kg. Ha veszel fél kilót, abból a resztelt máj akár 3 főre is elég, pár szem krumplival, még kenyérre is marad pénzed. Tudjál róla, hogy a hordós aprókáposztának a cca. 200.- Ft/kg. az ára, fél kg-ot veszel, párolt káposztát tudsz készíteni.

Persze kérdés, hogy zsírod, olajod van-e a főzéshez.

De a pár tojásból tudsz készíteni egy jó adag tojásos nokedlit, vagy a resztelt máj elé egy kis tojásos leves.

2013. jan. 13. 17:00
 6/9 anonim ***** válasza:
79%
Vegyél egy tömb sertészsírt, kb 300 ft, nem kell egy egész üveg olajat megvenni, úgyis maradna belőle egy csomó. Ma estére legyen bundás kenyér, esetleg holnap reggelire is, ha marad. Én a helyedben vennék egy zacskó olcsóbb sült krumplit, rohadt egészségtelen, de olyannyira eltelít egy fél adag is, hogy estig kibírod. Ha mégis megkívánnád, süsd ki a másik felét is.
2013. jan. 13. 17:09
 7/9 anonim ***** válasza:
73%

virslikarikák + galuska + borsó, spagetti, tojásrántotta, tócsni, palacsinta, krumplis tarhonya, tejberizs, húsos tészta (löncshúskonzervvel), sajtostészta, melegszendvics, pirítóskenyér, sárgaborsóleves, lencse- és babfőzelékszintén virslivel, hagymával.

A zsír jobban laktat, viszont írtó hamar elfogy! Az olaj meg kitart.

2013. jan. 13. 17:39
 8/9 anonim ***** válasza:

vegyél lisztet és abból lehet tojásos nokedlit főzni

krumplit megfőzöd vízben hozzá főtt tojás és megszózod

egy kis tejföl és tojáskrém kenyérhez

két pár virsli, kis zsiradék és paprikáskrumpli

2doboz májkrém reggelihez

egy csomag tarhonya-krumplis tarhonya főtt tojással

2013. jan. 13. 20:55
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én vennék egy zacskó tésztát, az kb. 200.

Csinálhatsz tojásos tésztát, ez az ebéded. )Ha nincs semmi zsiradék, de van egy teflonos edényed, akkor nem ragad le úgy sem, de vehetsz pl. egy mini teavajat, ha kapható, azzal nagyon finom lesz.

A többiből vehetsz reggelire valamit (péksütemény), esetleg 1-2 alma, de ez nagyban függ attól, hogy milyen helyen tudsz vásárolni, van-e kimért zöldség-gyümölcs stb.

2013. jan. 13. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!