Mit készíthetnénk sertéstarjából?










Egytálételt: bepácolt szeletek paradicsomos+fűszeres lében, majd 1-2 óra után felkarikázott krumplira ráhelyezni a hússzeleteket, ráönteni a felengedett páclevet, esetleg egy sor hagymakarika közéjük. Lefedve sütés 40-50 percig, majd 10 perc fólia nélkül.
A fűszeres pácba lehet méz, bors, só, ketchup, cukor,kis salátaecet.





800 g csont nélküli sertés tarja (egészben)
500 g savanyú káposzta
200 g szalonna
100 ml sör
100 ml olaj 8 kanál mustár
1 fej fokhagyma
őrölt fűszerkömény
só
bors
A tarját 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk, majd zsebet vágunk rajta. Könnyedén húsverővel kiveregetjük, vigyázva, hogy ne sérüljön a hússzelet. A zseb belső részét mustárral bekenjük. (1 szeletre 1 kanál mustár). Őrölt fűszerköményt dörzsölünk a húsba a zsebeket egy szelet szalonnával, kinyomkodott káposztával töltjük. Majd a töltött szeleteket összefogjuk hústű segítségével, sóval, borssal ízesítjük. A zúzott fokhagymát összekeverjük a maradék mustárral, olajjal, sörrel és jól kikeverjük a pácalapot. Ebbe belehelyezzük a húsokat és pácoljuk, a megfelelő időtartam 12 óra. Roston vagy sütőben sütjük.
Nekem ez az egyik kedvencem .. Na meg a cigány pecsenye





Betyárfalatokat:
a húst szeletelni, utána a szeletet 3-4 darabba vagni, hogy kb tenyérnyiek legyenek.
Zsiron/olajon kockára vágott hagymát meg piritani, a húst átsütni rajra, pirospaprikávalm megszórni, kevés vizzel felengedi és sok ketchuppal felönteni, sózni, borsozni és lassú tüzön puhára párolni.
Közben virslit hosszában félbevágni, középen elfelezni és a vágott oldala felöl 1 cm-es távolsáhban bevagdalni és forró olajban kisütni - kis kunkorok lesznek belöle.
Krumplikrokettel, nokedlival, dödölével vagy lapcsánkával tálalni.










Sózod, borsozod, zománcos tepsit vastagon kikensz zsírral, a szeleteket belesorakoztatod, beborítod karikára szelt vöröshagymával, vagy cikkekre vágott fehér hagymával. Pici víz rá, alufólia, és mehet a sütőbe!
Amikor puha, fólia le, és utána megpirítod.





Vasárnap fogok csinálni pácolt tarját. holnap pácolom be szeletenként a következővel:
kecsap-mustár-kis méz-bors-majoranna-préselt fokhagyma-kevés olaj. ezzel bekenem a tarjaszeleteket. vágok két közepes hagymát félkarikára. egy dobozba lerakom a bekent húsokat, rétegezve a hagymakarikákkal. lezárva hagym vasárnapig.
majd zsíadékkal kiken tepsibe teszem hagymával együtt. egy pici vizet öntök alá, majd szorosan lefóliázva kb 45 percig sütöm. ekkor megnézem, megfordítom, ha puha egy kicsit rápirítok. ha masszívabb a hús visszafóliázom és még puhítom egy kicsit.
a hagyma és pác ízes szafttá lényegül, a hús omlós, puha.
bármilyen körettel finom.
a majoranna helyett lehet más kedvelt fűszerekkel is készíteni pl, rozmaring, bazsalikom is finom hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!