Tudsz receptet ajanlani?
Irom jo:
az aronyokat nem irom le mert azt te dontod el.
megfozod a tesztat FELKEMENyre!! aztan a hust egy kis hagymas fuszeres alapon atfuttatod olajon.
aztan keszitesz meg tojast tejfolt meg sajtot izles szerint ezeket osszekevered es csin:
teszta
hus
esetleg en meg szoktam sult zoldseget
aztan tetejere tesza bteszed a sutobe es 10 percel a vege elott raontod a tojasos kevereket.
a sute kb 180 200 fok 20 30 perc .
Egy változat négy főre, ha kevesebb kell, felezd meg a mennyiségeket:
50 dkg darálhús
50 dkg tészta
3 dl tejföl
2 tojás
10 dkg reszelnivaló sajt
2 fej vöröshagyma
2 ek sűrített paradicsom
só, bors, pirospaprika
oregánó, bazsalikom (száraz)
olaj
Az olajon az apróra vágott hagymát üvegesre párolod, megszórod a pirospaprikával, ráteszed a darált húst. Sózod, borsozod, fűszerezed oregánóval, bazsalikommal, elkevered benne a sűrített paradicsomot, és fedő alatt párolod.
Ha kész, 2 ek tejfölt adsz hozzá, és összeforralod.
Kifőzöd a száraztésztát sós vízben.
Egy sütőtál aljára kevés olajat öntesz, és beleteszed a tészta felét. Ráöntöd a tejfölös pörköltet, és ráteszed a tészta másik felét. A tojásokat felvered, és ráöntöd a tésztára, és a maradék tejfölt is rásimítod.
Megszórod a lereszelt sajttal, és sütőben addig sütöd, míg a sajt szépen megpirul a tetején. Kb 180 fokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!