Stercet hogyan készítik, hogy morzsalékos legyen?
igen, a darásra
nekem mindig összeáll egy masszává
hogy készíted? vannak arányok?










ezek a hozzávalók :
1 bögre búzadara
1/4 tk só
1 dl olaj
1 bögre víz
2-3 ek cukor
1 tk örölt fahéj
A búzadarát folyamatos kevergetés közben világosbarnára
pirítjuk az olajban. Megsózzuk és egyenlő mennyiségű vízzel
felöntjük.
Hagyjuk pár percig rotyogni, majd tovább kevergetjük, míg a
daraszemek magukba nem szívják az összes vizet, újra
szemenként külön-külön "gurulnak".
Még a tűzön rászórjuk a cukrot és azzal is pár percig pirítjuk
(ettől lesz igazán szép barna színe).
A tűzről levéve belekeverjük a fahéjat.
én igy szoktam csinálni. nekem nem áll össze. nagyon finom. gyakran csinálok. joghurttal szoktam leönteni . szerinren ugy a legfinomabb. :-)





De ez pirított gríz - utolsó.
A sterc az lisztből készül, nem? Én legalábbis így tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!