Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Stercet hogyan készítik, hogy...

Stercet hogyan készítik, hogy morzsalékos legyen?

Figyelt kérdés
2013. jan. 8. 22:50
 1/6 anonim válasza:
a darás stercre gondolsz? én szoktam csinálni. nekem morzsalékos.
2013. jan. 8. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

igen, a darásra

nekem mindig összeáll egy masszává


hogy készíted? vannak arányok?

2013. jan. 8. 23:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Ird le, hogy te hogyan, milyen recept alapján készited, és akkor meg lehet mondani, hogy más mit csinál máshogy.
2013. jan. 9. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
50 dk liszt - 5 dl víz - 1 dl olaj
2013. jan. 9. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:

ezek a hozzávalók :


1 bögre búzadara

1/4 tk só

1 dl olaj

1 bögre víz

2-3 ek cukor

1 tk örölt fahéj


A búzadarát folyamatos kevergetés közben világosbarnára

pirítjuk az olajban. Megsózzuk és egyenlő mennyiségű vízzel

felöntjük.

Hagyjuk pár percig rotyogni, majd tovább kevergetjük, míg a

daraszemek magukba nem szívják az összes vizet, újra

szemenként külön-külön "gurulnak".

Még a tűzön rászórjuk a cukrot és azzal is pár percig pirítjuk

(ettől lesz igazán szép barna színe).

A tűzről levéve belekeverjük a fahéjat.


én igy szoktam csinálni. nekem nem áll össze. nagyon finom. gyakran csinálok. joghurttal szoktam leönteni . szerinren ugy a legfinomabb. :-)

2013. jan. 9. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

De ez pirított gríz - utolsó.

A sterc az lisztből készül, nem? Én legalábbis így tudom.

2013. jan. 9. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!