Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék az étkezéseinkbe...

Szeretnék az étkezéseinkbe több zöldséget bevinni, de hogyan?

Figyelt kérdés

Annyira nem vagyunk zöldségevők, de szeretnék ezen változtatni, én és a férjem biztosan megennénk, a lányaink már kérdéses, de valahogyan mégis szeretném ha ennének.

A levesekbe a zöldségeket is csak a kisebbik eszi meg, a répát, azon kívül sajnos semmit...


2013. jan. 7. 14:31
1 2
 1/13 anonim válasza:
szépen felvágod és az ételbe/mellé teszed. mi ebbe a nehéz?
2013. jan. 7. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Főzelékek, köretek, de akár nyersen is. Valamit csak megesznek.
2013. jan. 7. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Remélem ahogyan nőnek, megszeretik majd :-)

Ha párolni szeretném a zöldségeket akkor csak kevés olajon tegyem?

2013. jan. 7. 14:55
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, egyébként mennyire étkeztek zsírosan.
2013. jan. 7. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Főzéshez nagyon keveset használok, és zsíros ételeket sem eszünk, illetve csak nagyon elvétve.
2013. jan. 7. 14:58
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Az egyszerűbb köreteken, rakottasokon és a főzelékeken kívül...Mi pl.: nagyon szeretjük a brokkolit. Az egyik ismerős gyermek nálunk "nyaralt" és Ő semmilyen zöldségfélét nem evett meg. Rátettem a pizzájára és ha nem is a legvitamindúsabb formában, de megette és rá is szokott.

Gyakran teszek a burgonyapürébe, sós vízben félig megfőzött kelkáposztalevelet, nagyon ízletes.

Ezenkívül ott van a rántott karfiol, rántott gomba (de ugye az nem zöldség, lehet, hogy megeszitek).

Ott vannak a különböző féle savanyúságok (vegyes, káposzta, cékla...), a saláták, pl.: az uborkasaláta, tzatziki.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha van még valami, akkor írok még.

2013. jan. 7. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__38..


Tegnap késő este valaki (talán te?) érdeklődött, milyen pároló-edények vannak. Írtam a 3 részes pároló-edényt ami viszonylag olcsó = a legalsóban vizet forralsz, a következő, amit rápakolsz benne a husi a következőben a zöldség és födő rájuk. Ezekhez még olaj vagy zsiradék sem kell, a gőzben, fűszerekkel együtt puhára párolódnak.


Felraktam egy linket, ha kevesebbet akarok párolni, akkor a nokedli-szaggatómat veszem elő, egy edényben vizet forralok, ráteszem a szaggatóval a zöldséget, krumplit, stb. födőt rá, vagy egy méretben jó jénait ráborítol, és kész. Itt sem kell külön zsiradékot használni.

2013. jan. 7. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm kedves utolsó, nagyon aranyos vagy, sokat segítettél!
2013. jan. 7. 15:08
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha szeretik a rántott karfiolt, akkor már egy lépés és megszeretik a rántott kelkáposztát is. Attól egy lépés, hogy különböző párolt zöldségekből akár fasírozottat gyúrsz, gombóc formájában (prézliben forgatva) megsütöd.

Kismillió variáció van a zöldségek fogyasztására.

2013. jan. 7. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen neked is a válaszod kedves 15:08-as, nem én voltam a párolós kérdező, de tényleg, nagyon jó ötlet az edény. Utána is nézek!:-)
2013. jan. 7. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!