Szeretnék az étkezéseinkbe több zöldséget bevinni, de hogyan?
Annyira nem vagyunk zöldségevők, de szeretnék ezen változtatni, én és a férjem biztosan megennénk, a lányaink már kérdéses, de valahogyan mégis szeretném ha ennének.
A levesekbe a zöldségeket is csak a kisebbik eszi meg, a répát, azon kívül sajnos semmit...
Köszönöm szépen a válaszokat!
Remélem ahogyan nőnek, megszeretik majd :-)
Ha párolni szeretném a zöldségeket akkor csak kevés olajon tegyem?
Az egyszerűbb köreteken, rakottasokon és a főzelékeken kívül...Mi pl.: nagyon szeretjük a brokkolit. Az egyik ismerős gyermek nálunk "nyaralt" és Ő semmilyen zöldségfélét nem evett meg. Rátettem a pizzájára és ha nem is a legvitamindúsabb formában, de megette és rá is szokott.
Gyakran teszek a burgonyapürébe, sós vízben félig megfőzött kelkáposztalevelet, nagyon ízletes.
Ezenkívül ott van a rántott karfiol, rántott gomba (de ugye az nem zöldség, lehet, hogy megeszitek).
Ott vannak a különböző féle savanyúságok (vegyes, káposzta, cékla...), a saláták, pl.: az uborkasaláta, tzatziki.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha van még valami, akkor írok még.
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__38..
Tegnap késő este valaki (talán te?) érdeklődött, milyen pároló-edények vannak. Írtam a 3 részes pároló-edényt ami viszonylag olcsó = a legalsóban vizet forralsz, a következő, amit rápakolsz benne a husi a következőben a zöldség és födő rájuk. Ezekhez még olaj vagy zsiradék sem kell, a gőzben, fűszerekkel együtt puhára párolódnak.
Felraktam egy linket, ha kevesebbet akarok párolni, akkor a nokedli-szaggatómat veszem elő, egy edényben vizet forralok, ráteszem a szaggatóval a zöldséget, krumplit, stb. födőt rá, vagy egy méretben jó jénait ráborítol, és kész. Itt sem kell külön zsiradékot használni.
Ha szeretik a rántott karfiolt, akkor már egy lépés és megszeretik a rántott kelkáposztát is. Attól egy lépés, hogy különböző párolt zöldségekből akár fasírozottat gyúrsz, gombóc formájában (prézliben forgatva) megsütöd.
Kismillió variáció van a zöldségek fogyasztására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!