Hogyan süssek finom puhára hízott kacsamellet? Nem rozéra, átsültre.
Ami nekem bevált: hagyd rajta a bőrét/háját, ezt vagdosd be kereszt irányban (irdald be), egy serpenyőbe önts egy kis vizet, és a bőrős felével lefelé óvatosan kezdd el sütni! A zsir elkezd kisülni, mire ez megtörténik, ez a fele - a pörc - átpirul, ha nem szereted, utólag le lehet szedni róla. Amikor a fele kész, forditsd meg, és süsd a másik oldalát is aranysárgára a saját zsirjában (ehhez már sokkal kevesebb idő kell). Amikor ezzel is megvagy, önts alá egy kis vizet/száraz fehér bort/húslét, és fedő alatt párold készre! Kivül ropogós, belül vajpuha (ha csak el nem b.-szod, mint én is először). Fűszerezni leginkább majorannával, fokhagymával, esetleg néhány beleszúrt szekfűszeggel, netán ötfűszer-keverékkel lehet (a párolás kb. 2/3-ánál).
Megsózni csak a sütés utolsó pár percében szabad! A hátra mardtd löttyöt be lehet sűriteni kissé pl. egy kis liszttel vagy keményitővel - remek pecsenye szaft lesz belőle.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!