Hogyan süssek finom puhára hízott kacsamellet? Nem rozéra, átsültre.
Zsírban, fedő alatt, pici vízzel (amíg megpuhul, ha kell akkor esetleg még pótolni is) vagy pl. kevéske fehér borral víz helyett.
Ha puha (=villa könnyen belemegy a csontig), akkor födő le, és lehet piros-ropogósra sütni. Köré lehet rakni hasáb-burgonyát, és négybe vágott hagymát is.
Ha ilyen "feladatot" kapnék:
A mell bőrét bevagdosnám kockásra, sóznám, borsoznám. Más fűszert nem használnék, mert szeretem a kacsahús ízét.
Római tálat kerítenék, kizsíroznám, kis száraz fehérbort beleöntve megsütném benne a kacsamellet.
Amíg a kacsa sül, jóféle hagymás tört burgonyát, és párolt káposztát készítenék, és "be a szervezetbe"!
Na megyek kenek egy zsíroskenyeret...))
Én egész kacsát sütöttem nemrég. Bevagdostam a bőrét rácsosan, megszórtam szárnyas fűszerkeverékkel, a bevágásokba vékony fokhagymaszeleteket dugdostam, a hasába egy 4-be vágott hagymát + 2 babérlevelet.
Sütőzacskóba tettem, öntöttem alá egy kis vizet és amikor puha lett kivettem a zacsiból és tovább sütöttem pár percig. Nagyon finom puha omlós lett.
A korábban írt kacsamell alapfok.
Haladóknak:
Kifilézni, másfél centis karikákra vágni, hozzáillő páccal kezelni, és teflon/kerámia serpenyőben hirtelen médiumra sütni.
Ezt a legnehezebb eltalálni.
Ilyenkor a mell húsa rózsaszín, omlós, de nem véres.
Ezen állapotban a (hízott)kacsamell olyan ízű, hogy a jóisten letekint rá az égből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!