Hogyan süssek finom puhára hízott kacsamellet? Nem rozéra, átsültre.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Zsírban, fedő alatt, pici vízzel (amíg megpuhul, ha kell akkor esetleg még pótolni is) vagy pl. kevéske fehér borral víz helyett.
Ha puha (=villa könnyen belemegy a csontig), akkor födő le, és lehet piros-ropogósra sütni. Köré lehet rakni hasáb-burgonyát, és négybe vágott hagymát is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha ilyen "feladatot" kapnék:
A mell bőrét bevagdosnám kockásra, sóznám, borsoznám. Más fűszert nem használnék, mert szeretem a kacsahús ízét.
Római tálat kerítenék, kizsíroznám, kis száraz fehérbort beleöntve megsütném benne a kacsamellet.
Amíg a kacsa sül, jóféle hagymás tört burgonyát, és párolt káposztát készítenék, és "be a szervezetbe"!
Na megyek kenek egy zsíroskenyeret...))
Én egész kacsát sütöttem nemrég. Bevagdostam a bőrét rácsosan, megszórtam szárnyas fűszerkeverékkel, a bevágásokba vékony fokhagymaszeleteket dugdostam, a hasába egy 4-be vágott hagymát + 2 babérlevelet.
Sütőzacskóba tettem, öntöttem alá egy kis vizet és amikor puha lett kivettem a zacsiból és tovább sütöttem pár percig. Nagyon finom puha omlós lett.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A korábban írt kacsamell alapfok.
Haladóknak:
Kifilézni, másfél centis karikákra vágni, hozzáillő páccal kezelni, és teflon/kerámia serpenyőben hirtelen médiumra sütni.
Ezt a legnehezebb eltalálni.
Ilyenkor a mell húsa rózsaszín, omlós, de nem véres.
Ezen állapotban a (hízott)kacsamell olyan ízű, hogy a jóisten letekint rá az égből.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!