Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan süssek finom puhára...

Hogyan süssek finom puhára hízott kacsamellet? Nem rozéra, átsültre.

Figyelt kérdés
2013. jan. 6. 10:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
tegyél mellé almát és párold együtt
2013. jan. 6. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Zsírban süsd, és önts alá pici vizet, és fedd le amiben sütöd.
2013. jan. 6. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim válasza:
Olyan tálban süsd aminek van teteje pl jénai.
2013. jan. 6. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

Zsírban, fedő alatt, pici vízzel (amíg megpuhul, ha kell akkor esetleg még pótolni is) vagy pl. kevéske fehér borral víz helyett.

Ha puha (=villa könnyen belemegy a csontig), akkor födő le, és lehet piros-ropogósra sütni. Köré lehet rakni hasáb-burgonyát, és négybe vágott hagymát is.

2013. jan. 6. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 doboszoli ***** válasza:
100%

Ha ilyen "feladatot" kapnék:

A mell bőrét bevagdosnám kockásra, sóznám, borsoznám. Más fűszert nem használnék, mert szeretem a kacsahús ízét.

Római tálat kerítenék, kizsíroznám, kis száraz fehérbort beleöntve megsütném benne a kacsamellet.

Amíg a kacsa sül, jóféle hagymás tört burgonyát, és párolt káposztát készítenék, és "be a szervezetbe"!


Na megyek kenek egy zsíroskenyeret...))

2013. jan. 6. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim válasza:

Én egész kacsát sütöttem nemrég. Bevagdostam a bőrét rácsosan, megszórtam szárnyas fűszerkeverékkel, a bevágásokba vékony fokhagymaszeleteket dugdostam, a hasába egy 4-be vágott hagymát + 2 babérlevelet.

Sütőzacskóba tettem, öntöttem alá egy kis vizet és amikor puha lett kivettem a zacsiból és tovább sütöttem pár percig. Nagyon finom puha omlós lett.

2013. jan. 9. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Sütő zacskóban!
2013. jan. 9. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim válasza:
Én a ’puhára’ reagálnék. Erre a célra vettem a múltkor a feleségemnek egy sütőhőmérőt a Lidlben. Egy tepsi csirkeszárnyon és -combon próbáltam ki. 110-es szög a vége, ezt beleszúrtam az egyik combba és amikor (a használati utasítás szerint) legalább 5 percig 90 C °-ot mutatott, kivettem. Tényleg finom puha volt. Persze ropogós is, mert az aláöntött majd’ egy doboz sör addigra teljesen elpárolgott. Feltételezem, hogy ez más szárnyasra is vonatkozik. Itt megnézheted a képét is: Mingle Instrument GmbH Europe. A BRATENTHERMOMETER T404BC jelű képről van szó (bár az enyém modelszáma: T720AL)
2013. jan. 9. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 doboszoli ***** válasza:
100%

A korábban írt kacsamell alapfok.

Haladóknak:

Kifilézni, másfél centis karikákra vágni, hozzáillő páccal kezelni, és teflon/kerámia serpenyőben hirtelen médiumra sütni.

Ezt a legnehezebb eltalálni.

Ilyenkor a mell húsa rózsaszín, omlós, de nem véres.

Ezen állapotban a (hízott)kacsamell olyan ízű, hogy a jóisten letekint rá az égből.

2013. jan. 10. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 doboszoli ***** válasza:
Mármint a korábban általam leírt!
2013. jan. 10. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!