Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vidéken merhet az ember...

Vidéken merhet az ember kissebb talponállókban, kifőzdékben enni?

Figyelt kérdés
Én szeretem a magyar konyhát és a tipikus magyar ételeket (toros káposzta, vadas, kocsonya stb.), de vidéken még nem próbáltam. Holnap utazunk. Gyerekkel ugye nagyon vigyázni, kell mert ugye a vidéki higéniás szabályok nem olyanok mint a budapestiek.
2013. jan. 5. 11:53
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%
McDönci, na azzal kell ám tömni a gyereket...
2013. jan. 5. 13:57
 32/45 anonim ***** válasza:
100%

Ne bántsátok már, izélgettük már éppen eleget szegényt.

Nyugodtan bemehetsz akármelyik étterembe, ahonnét jó illatokat érzel kiáramlani. Hidd el, hogy nem drágák, éppen azért, mert vidék, és itt a talponmaradáshoz kell, hogy mérsékeltebb áraik legyenek.

Azt nem tudom, hogy mit nevezel talponállónak, de amit én, mi annak ismerünk, oda egy minimális igénnyel rendelkező ember nem megy be. De látni fogod azt már a bejárati ajtóról, ha nem kívülről, ahogy benyitsz, és benézel.

És valóban nem kell a gyermekedet ezekkel a Mc-es kajákkal tömnöd, egyetek nyugodtan étteremben.

2013. jan. 5. 14:07
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell gúnyolódni? Ismered a mondást? Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten........ Már csak úgy vidéki parasztosan kifejezve......
2013. jan. 5. 14:23
 34/45 anonim ***** válasza:
100%

Hogy vidéken nem ugyan olyanok a higiéniás szabályok? :D

Rég hallottam ekkora poént. Vidéki vagyok, de már 6 éve Pesten lakok, elárulom, hogy semmiben sem mások a higiéniás szabályok. Pesten is vannak lepukkant helyek, ahogy vidéken is, és fordítva. Tudnék neked mutatni egy kis faluban olyan talponállót, aminek a padlójáról lehet enni, olyan tiszta.

El kéne már felejteni azt a tőzsgyökeres pestiek által kedvelt sztereotípiát, hogy a vidék koszos, mocskos, tudatlan, igénytelen parasztokkal van teli.

2013. jan. 5. 14:44
 35/45 anonim ***** válasza:
81%
Mac Donalds ?írni sem tudsz ezzel mindent elmondtál magadról :)
2013. jan. 5. 14:53
 36/45 A kérdező kommentje:
Kikérem magamnak ezt a hangnemet. Tudok írni, sőt 3 diplomám is van.
2013. jan. 5. 15:21
 37/45 anonim ***** válasza:
91%

Ha kikéred, meg is kapod....

Az az igazság, hogy már a kérdésben is és a válaszokban is van helyesírási hiba, de főképp a kérdés nem árulkodik intelligenciáról.

Egy vidéki

2013. jan. 5. 15:25
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

Mi, vidéken élők pedig kikérjük magunknak, hogy fejletlen, igénytelen embereknek vagyunk nézve!

A diplomával meg sajnos nem osztanak józan észt. Csak diplomástól fogadja el a kritikát? Ha így van, megnyugodhat, a válaszadók között legalább egy diplomás ember van: én. Persze önmagában ettől még semmivel sem leszek különb, értelesebb, mint a többi válaszadó.

Lentebb kéne venni az arcból.

2013. jan. 5. 15:32
 39/45 anonim ***** válasza:
100%
*értelmesebb
2013. jan. 5. 15:33
 40/45 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kérdés...

Nem tudtam elsiklani mellette...

Legutóbb szeptemberben jártam Pesten.Előtte talán 12 éve.

Mondtam magamnak,na ha már itt vagyok,megnézem a Westendet.Elszörnyülködtem...

Az a mocsok ami a járdán volt...Galambürülék,cigicsikk,letaposott rágók ezrei.Undorító volt.

Szerintem a gyermekedet attól a mocsoktól,fertőtől féltsd ami ott uralkodik és ne a vidéki éttermektől.

Tőlünk kb. 10 kilóméterre van egy kis útszéli csárda.Kockás abrosz van az asztalon,fehér szalvétába csavarba hozzák az evőeszközt,szóval nem egy luxushely,csak otthonos,barátságos.És Istenem,olyan,de olyan babgulyást főznek ott,hogy bármelyik fővárosi étterem megirigyelheti!

A Dunántúlon élek,de biztosan Szolnok felé is van ilyen egyszerű,tiszta,otthonos csárda.

Üdv.: Egy "parasztlány".

2013. jan. 5. 18:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!