Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 50-60 főnek milyen bográcsos...

50-60 főnek milyen bográcsos ételt főzzünk?

Figyelt kérdés

... és mennyi alapanyag kell hozzá?


Én bográcsgulyásra gondoltam, de hátha van valakinek jobb ötlete.

Rendezvény lesz.



2012. máj. 22. 19:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Pincepörkölt

Csülök pörkölt

Halászlé

Vörösboros szarvas, vagy őzpörkölt

2012. máj. 22. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 KLászló válasza:
A marhapörkölt a legjobb ilyenkor. Én már több hasonló rendezvényen jártam és szinte mindenütt ez volt a sláger. Ekkora mennyiségben azonban nem tudok főzni. Kb 40dkg hús kell fejenként.
2012. máj. 22. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
25%

Babgulyás. Kiadós, tartalmas.

4 kg hús (pl. lapocka), 3 kg bab, 2 kisebb csülök, kb. fél kiló füstölt szalonna + a zöldségek, fűszerek.

2012. máj. 22. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

Ja, igen ... és viszonylag költségtakarékosan kellene kihozni :D

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2012. máj. 22. 20:15
 5/12 anonim ***** válasza:

Legtakarékosabb a paprikás krumpli.

Ha húst veszel, akkor 50-60 főnek a disznóhúsból készült pörköltek az olcsóbbak, mint a marha, birka vagy vadhúsok.

Van ekkora bográcsotok, vagy több bográcsban főzitek?

2012. máj. 22. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Van egy örült méretű kondér, meg kályha alá.
2012. máj. 22. 20:28
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha elég nagy a kondér akkor lehet töltött káposztát is csinálni.2 nagy vagy 3 közepes savanyú káposztafejről lejön vagy 70 levél, ehhez kb 6 kg darálthús meg vagy 50 kg rizs.Mehetne bele vagy 2 füstölt csülök is a töltelékek közé(kissé előfőzve és kicsontozva)Ennyibő 40 ember bőségesen jól lakik és semmi más nem kell hozzá vagy csak 4 kg kenyér.
2012. máj. 22. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
50 kg helyett 50 dkg :DD de az csak kb.
2012. máj. 22. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 doboszoli ***** válasza:
100%

Mindenképpen gulyást javaslok, hogy ne kelljen kínlódni külön a körettel, meg a savanyúval. (plusz főzés, plusz tányér, stb.)

A leg költséghatékonyabb a krumpligulyás.

Ez személyenként 350-ből kihozható, repetával.

A babgulyás kissé húzósabb a füstölt hús, és a bab miatt.(mondjuk 450/adag).

Ha érdekel, szívesen írok konkrét mennyiségeket.

A fentebb említett 4 kiló lapocka, és társai, 60 főre nem kicsit karcsúak.

2012. máj. 22. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

Szerintem marad a babgulyás, talán ez a legkevesébé macerás.

Kedves doboszoli, megtennéd, hogy írsz nekem mennyiségeket?

2012. máj. 23. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!