50-60 főnek milyen bográcsos ételt főzzünk?
... és mennyi alapanyag kell hozzá?
Én bográcsgulyásra gondoltam, de hátha van valakinek jobb ötlete.
Rendezvény lesz.
Pincepörkölt
Csülök pörkölt
Halászlé
Vörösboros szarvas, vagy őzpörkölt
Babgulyás. Kiadós, tartalmas.
4 kg hús (pl. lapocka), 3 kg bab, 2 kisebb csülök, kb. fél kiló füstölt szalonna + a zöldségek, fűszerek.
Ja, igen ... és viszonylag költségtakarékosan kellene kihozni :D
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Legtakarékosabb a paprikás krumpli.
Ha húst veszel, akkor 50-60 főnek a disznóhúsból készült pörköltek az olcsóbbak, mint a marha, birka vagy vadhúsok.
Van ekkora bográcsotok, vagy több bográcsban főzitek?
Mindenképpen gulyást javaslok, hogy ne kelljen kínlódni külön a körettel, meg a savanyúval. (plusz főzés, plusz tányér, stb.)
A leg költséghatékonyabb a krumpligulyás.
Ez személyenként 350-ből kihozható, repetával.
A babgulyás kissé húzósabb a füstölt hús, és a bab miatt.(mondjuk 450/adag).
Ha érdekel, szívesen írok konkrét mennyiségeket.
A fentebb említett 4 kiló lapocka, és társai, 60 főre nem kicsit karcsúak.
Szerintem marad a babgulyás, talán ez a legkevesébé macerás.
Kedves doboszoli, megtennéd, hogy írsz nekem mennyiségeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!