50-60 főnek milyen bográcsos ételt főzzünk?
... és mennyi alapanyag kell hozzá?
Én bográcsgulyásra gondoltam, de hátha van valakinek jobb ötlete.
Rendezvény lesz.
"A fentebb említett 4 kiló lapocka, és társai, 60 főre nem kicsit karcsúak."
300 adagot főztünk épp a hétvégén 21 kg lapockából, 4 kg füstölt húsból, 15 kg babból, 1,5 kg füstölt szalonnából és 1,5 kg csipetkéből.
És a végeredménye majdhogynem főzelék volt, annyira tartalmas volt...
Ezen nem fogunk összeveszni.D)
Én egy felnőttre így számolnék:
-15 deka nyers és füstölt hús vegyesen (csont nem számít bele)
-4 deka szárazbab, vagy 10 deka héjas krumpli
-8-10 deka tisztított vegyes zöldség
-csipetke vagy tészta opció.(én ilyen melegben nem szeretem, mert a melegítésre (ha esznek még egyszer) megbuggyanhat
-4 dl víz
Olyan 3 kiló hagymát sütnék alá.Zöldpaprika jó kiló, paradicsom fél kiló.
Tálaláskor frissen vágott petrezselyem, és/vagy zellerzöld. Némi velős csontot belefőzve, és tálalás előtt kidobva,még jobb a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!