Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki emlitette a szalontüdőt...

Valaki emlitette a szalontüdőt. Imádom! Érdekel, hogy hogy készitem?

Figyelt kérdés
2012. dec. 29. 18:17
 1/10 anonim ***** válasza:
42%
Nem.
2012. dec. 29. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
27%
Nem.
2012. dec. 29. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Én szoktam főzni, szeretjük is, de szívesen elolvasom, hogy más hogyan csinálja.

Mindenkitől lehet tanulni , néha egy apróság is hasznos lehet.

2012. dec. 29. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 doboszoli ***** válasza:
Természetesen érdekel!
2012. dec. 30. 06:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Akkor leirom. Veszek kb másfél kiló sertéstüdőt, és hozzá l-2 szivet, attól függ mekkora. Ha kicsi 2-tőt. Hazaviszem, a a Férjem megtisztitja, összevágja nagyobb, tenyérnyi darabokra. A szivről levágja a "kutyafület" majd azt is 4 felé vágja. Ekkor jövök én, és hideg vizben felteszem főni, jó nagy edénybe, és sok vizzel, mert először elkezd dagadni, majd kidagad a fazékból. Van , hogy kuktába rakom . Akkor l óra alatt megfő, ha fazékban, akkor 2-3 óra. A füszerek,amit teszek a főző vizébe, só, babérlevél, l hagyma, 2-3 fokhagyma. Nem sózom agyon, mert a levét fel fogom használni. Ha megfőtt puhára, kiszedem a levéből, kicsit meghűtöm, hogy ne égesse a kezem, és apróra vágom, lehetőleg kisujjnyi csikokra. Elkészhitem a levét. Zsiron hagymát piritok, pici piros paprika. Majd liszt, még egy kis piritás, 1 tejföllel simára keverem. Ezt engedem fel a főzölevével, és főzelék sürüségüre főzöm. Ezt mustárral, ecettel, cukorral, borssal izesitem. Babért már nem teszek, mert a főzőleve igen intenziv. Mikor már jól kiforrt, lassan gyöngyözve, még kóstolom, és egy csepp vegetával, citrom levével turbózom. Ha a levét tökéletesnek találom, beleöntöm az összevágott szivet, tüdőt. Együtt is forralom egyet, de már nem is szükséges, mert mindkét komponens kész egyedet alkot. Ennyi. Nagyon szeretjük!
2012. dec. 30. 11:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletes, és köszönöm a választ. én is nagyon hasonlóan készítem, csak a "technológiai" folyamatokban térünk el egy kissé.

én is egy nagy fazékban felforralom a tüdőt-szívvel,majd, amikor a fekete habos lé feljön, azt leszedem, majd az egészet leöblítem. így vágom szeletekre, sokkal könnyebb nekem így, mint nyersen.

aztán a felcsíkozott húst babérral, borsszemekkel, borókabogyóval, pár szelet citromkarikával teszem fel, persze sózva, főni.

ha már a szív ís puha, akkor készítek egy kis zsíron dinsztelt hagymás világos, - egy hangyányi pirospaprikás-rántást és besűrítem vele. a babérlevelet, citromkarikát eltávolítom belőle, majd kezdem ízesíteni, mustár, cukor, citromlé, hogy kellemesen pikáns legyen. tejfölt mi csak asztalnál kínálunk, mert nem mindedenki szereti tejföllel.

jja, és mielőtt teljesen megpuhulna a húsféleség, 2-3 db sárgarépát is főzök bele kis hasábokra vágva.

Szerettem volna megúszni párszor a zsemlegombócot, de a hívek ragaszkodnak hozzá :), szóval azt készítek mellé.

üdv:)

2012. dec. 30. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Akkor most én is tanultam valamit, mert nem tudtam, hogy ha máshol eszem, mondjuk étteremben, hogy lesz olyan szép szabályos pálcika a hus. Hát mert nem a sz....á főzött hust vágjátok össze. Én a teljesen puhát,és az már nemigen lehet formázni csak apróra vágni. Na ennek örülök. Köszi.
2012. dec. 30. 16:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Örülök a tapasztalatcserének:)

üdv:)

2012. dec. 30. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 doboszoli ***** válasza:
Hehe! Én meg hegyezem a fülem, és jegyzetelek.))
2012. dec. 30. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Még jó, hogy csak a füled...:D)
2012. dec. 30. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!