Valaki emlitette a szalontüdőt. Imádom! Érdekel, hogy hogy készitem?
Én szoktam főzni, szeretjük is, de szívesen elolvasom, hogy más hogyan csinálja.
Mindenkitől lehet tanulni , néha egy apróság is hasznos lehet.
Tökéletes, és köszönöm a választ. én is nagyon hasonlóan készítem, csak a "technológiai" folyamatokban térünk el egy kissé.
én is egy nagy fazékban felforralom a tüdőt-szívvel,majd, amikor a fekete habos lé feljön, azt leszedem, majd az egészet leöblítem. így vágom szeletekre, sokkal könnyebb nekem így, mint nyersen.
aztán a felcsíkozott húst babérral, borsszemekkel, borókabogyóval, pár szelet citromkarikával teszem fel, persze sózva, főni.
ha már a szív ís puha, akkor készítek egy kis zsíron dinsztelt hagymás világos, - egy hangyányi pirospaprikás-rántást és besűrítem vele. a babérlevelet, citromkarikát eltávolítom belőle, majd kezdem ízesíteni, mustár, cukor, citromlé, hogy kellemesen pikáns legyen. tejfölt mi csak asztalnál kínálunk, mert nem mindedenki szereti tejföllel.
jja, és mielőtt teljesen megpuhulna a húsféleség, 2-3 db sárgarépát is főzök bele kis hasábokra vágva.
Szerettem volna megúszni párszor a zsemlegombócot, de a hívek ragaszkodnak hozzá :), szóval azt készítek mellé.
üdv:)
Örülök a tapasztalatcserének:)
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!