Tulajdonképpen mi a baja minden embernek a hús nyersen
megevésével?
Figyelt kérdés
Miért veszélyes tudományosan megmagyarázva? gondolok itt most csak a szárnyas-, hal- és marhahúsra.
A nyers ételekben sokkal több a tápanyag és az ízükkel sincs semmi baj. Mégis akkor miért viszolyog sok ember a nyers hústól mikor utána a (tulajdonképpen "megölt") főtt/sült húst meg megeszi? Arról nemis beszélve hogy a tüzet ugyebár nyilván később fedezte fel az ember mint a vadászatot.
Más szavakkal megfogalmazva: A mai embereknek miért nem természetes már a nyers hús fogyasztása?
2012. dec. 28. 23:25
2/17 anonim válasza:
A nyers húsokban gyorsan és könnyen elszaporodó baktériumok miatt (pölö listeria)...
2012. dec. 28. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
3/17 anonim válasza:
Mert az állat leölése után a hús bomlásnak indul, ami a szervezetünk számára káros anyagok megjelenésével is jár. Ezek egy része semmilyen panaszt nem okoz, de a mai világban annyi mesterséges hatásnak tesszük ki a szervezetünket, hogy amit ezelőtt 100 évvel tolerált volna, most már nem tudja. A főzéssel/sütéssel azt érjük el, hogy pl. megöljük a nyers húsban elszaporodó baktériumokat, stb. Emellett könnyebben emészthető. Viszont a nyers hús rágcsálása bizonyítottan jót tesz a fogaknak! Szóval ha valaki nem undorodik tőle, akkor a fogai védelme érdekében rágcsáljon egy-egy kocka friss! csirkemellet, stb. Lenyelni nem kell.
Na meg igen, régen ugye a frissen leölt állat húsát ették nyersen, ma meg ki tudja, mióta hever a pult mögött?
2012. dec. 28. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
4/17 anonim válasza:
Például rájöttek, hogy a nyers disznóhúsban férgek vannak, amik elszaporodhatnak az emberben, és borzasztó kínok után meg is ölhetik.
2012. dec. 28. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
5/17 mustafa33 válasza:
Rágcsáljon nyers csirkemellet? És a szalmonellákat egyenként köpködje ki, vagy egy adagban? ☻
2012. dec. 28. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
6/17 anonim válasza:
Fogorvos mondta (nem is egy), illetve kutatások bizonyítják, nem én találtam ki. Nyilván meg van ez az oldala (fertőzésveszély). Valamit valamiért. Szerintem ha valami miatt az állatvilág felett állónak mondhatjuk magunkat, az az, hogy tudunk mérlegelni, levonni a következtetéseket, érveket és ellenérveket hozni, majd felmérve az esetleges kockázatokat dönteni. Én sem rágok nyers húst, mert én is jobban félek a fertőzésveszélytől, mint a fogaim épségének elvesztésétől. Ez utóbbit könnyebben meg tudom oldani. De ettől még tiszteletben tartom, ha más a másik utat választja.
2012. dec. 28. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?
7/17 anonim válasza:
Rengeteg betegséget hordoz a nyers hús. Szerencsére az emberiség már nem a sötét középkorban él ahol a fekáliát is az utcára dobták ki, aztán csodálkoztak miért üti fel a fejét egy halálos járvány. A húsban főzés után is elegendő tápérték marad, a zöldségeket viszont jobb nyersen enni.
2012. dec. 29. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
8/17 anonim válasza:
Rohadt gyorsan romlik, az a baj. Mi Olaszországban élünk, itt nagy divat carpacciot (nyers bélszín, rukola, parmezán, balzsamecet) enni, de számtalanszor jártam már úgy, hogy megvettem, ha aznap megettük, akkor jó, de másnap már fura, savanykás ízű volt, ezért a kukában landolt, tehát 24 órát nem bírt ki hűtőben. Nem játék az ilyesmi.
2012. dec. 29. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
9/17 anonim válasza:
A tatárbifsztek is nyers húsból van, elég sokan szeretik, illetve egyes embercsoportok előszeretettel pottyantanak az utcán. Akkor mégis a sötét középkorban élnénk?
2012. dec. 29. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?
10/17 A kérdező kommentje:
Hogy jött ide a sötét középkor???
Nem tudom, de elképzelhetőnek tartom hogy valamely formában fogyasztottak pl. az antik római vagy görög kultúrában nyers húsokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!