Vendégváró kis falatkák?
Amikor a rántani való husit (akár mellehúsa, akár sertés-comb) kiklopfoltad, de hagyományos módon panírozd.
Vágd fel őket kb. 5x5-ös kockákra és akár sűrű palacsinta tésztába, akár sörtésztába, hasonlóba mártva süsd ki. Ezek a falatkák a kiflikarikák tetejébe, kecsöppel, majonézzel vagy éppen mustárcsöppel a közepükön.
Készíthetsz mellé valami hideg-salit töltött tojást, vagy tartáros krumpli-salit, hasonlókat.
fasirt golyó
baconbe sült máj
sajt tál
gyümölcs tál
töltött dagadó hidegen vékonyra szeletelve
sajtal töltött paradicsom
kaszinó tojás
tormás sonka tekercs
Kiflikarikákat megkensz vajjal (elég macerás meló) utána mehet rá:
-kolbászkarika+pirosarany
-keménytojáskarika+majonéz
-szardínia szelet+olajbogyó, vagy citromszelet
-sajt+savanyú uborka szelet
-kenőmájas+mustár
A fantázia végtelen!!
Boldog szülinapot és boldog új évet!
Időpont ma 15:51 vagyok
Kifelejtettem, hogy fogpiszkálóval szúrd át.
a kiflikarikák megpakolva kolbásszal, sajttal a legegyszerűbbek fogpiszkálóra tűzve, de még finomabb, ha kínálás előtt bedugod a sütőbe pár percre. ha hidegen tálalod, akkor valóban a dekoráció is mehet rá, csemege uborka karika, egy-egy kocka pirosszínű paprika , pirosarany stb.
egész apró fasírtgolyókat is kisüthetsz, ezekbe fél ropit tűzhetsz ehető "fogantyúnak".
nagyon finom egyszerű és érdekes saláta pl, fehér káposzta vékonyra gyalulva, ugyanígy vékony csíkokra
reszelt sárgarépával. egyhén sózni, majd kinyomkodva finom tartárral öszekeverni.(majonéz-tejföl-mustár-kicsi porcukor-citromlé, kis bors.
én szoktam kolbászkrémmel (én magam által készített ) fél kifliket tölteni, két végüket reszelt sajtba mártva sütőben megsütni. előre el lehet készíteni, ezt is csak pár percre sütőbe kell tolni kínálás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!