Miért mondják egyesek, hogy a magyar hal pocsolya és iszap ízű? Vagy nem tudják jól elkésziteni?
Én évente kb. kétszer eszek halat, szóval nem mondhatnám hogy értek hozzá, de a taviaknak van jellegzetes (mellék)íze. A folyaminak nincs.
Nem feltétlenül rossz, meg lehet enni, csak érezni.
Egyetértek az utolsó válaszolóval. Sokféle halat ettem már életemben és valóban vannak olyan halak, amikből semmivel sem tudod eltávolítani a jellegzetes "iszap" ízt.
P.S.: Szomorú, hogy már ebben a témakörben is megy a magyarkodás és lassan már azért is hazaáruló, nemzetellenes senkiházi leszek, mert nem dicsérem a magyar halakat csak azért mert magyar tóból fogják ki őket.
Valóban vannak olyan tavak, amelyikben a halnak iszap íze van, és azt csak úgy nem tudod eltüntetni sima sütéssel.
Ezért kitaláltam egy olyan receptet, ami rendkívül egyszerű, kipróbált és már nagyon sok embernek ízlett, mert a saját összeállításom. Erre mindent rákentem, hogy eltűnjön az iszap íze és sikerült.
Ha érdekel valakit szívesen megosztom másokkal is a saját receptemet, mert garantáltan finom és ízletes, ráadásul 1 óra alatt elkészül.
Sült hal az én receptem szerint:
Hozzávalók:
1 egész ponty vagy bármilyen hal
10-15 dkg füstölt szalonna (más szalonna nem jó,mert annak nem olyan erőteljes az íze)
fokhagyma vagy fokhagymakrém
1 tasak Házi Arany Sült Hal fűszerkeverék (más nem jó, mert abba más ízek vannak) ez a kipróbált
só
A halat sűrűn mindkét oldalon beirdalom és besózom. A szalonnát vékony csíkokra vágom. Az irdalásba beleteszek mindkét oldalon vékony szelet füstölt szalonnát és ezt alufóliás sütőlemezre helyezem. Megkenem jó vastagon fokhagymával és erre jön a fűszerkeverék, amit előtte elkevertem egy kis vízzel. Miután ezekkel megkenem a halat mindkét oldalon, a fóliát ráhajtom, hogy a kiáramló folyadék ne folyjon ki. Ezt előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 órát sütöm, utána kicsomagolom és már csak a tetejét kb. 10 percig pirítom. Ezután óvatosan átfordítom és készen is van. A kisebb halat (kb.1-1,5 kiló) kevesebb ideig elég sütni (kb.50 perc), mert gyorsan átsül.
Ez a recept biztosan elveszi az akármilyen iszapos hal ízét és a füstölt szalonna, a fokhagyma és a fűszerkeverék lesz érezhető, ami egybeolvad.
Aki kipróbálja, annak tuti sikere lesz, ezt tapasztalatból írom, mert öreg horgászok is kóstolták, akik azt mondták, hogy külföldieknek is csináljam meg, mert ilyet még nem ettek.
Jó étvágyat az elfogyasztásához és jó sütést ennek az elkészítéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!