Szarvacska tésztát pörkölthöz hogy kell megcsinálni?
A zacskón rajta van, ha nem szöveggel , piktogrammal.
én forralok vizet, ha felforrt, akkor teszek bele sót.
ebbe teszem a száraztésztát, jól átkeverem, és várok /fedő nélkül/ míg újra nem forr. ez pár perc. megint átkeverem, és ahogy rá van írva /mert különböző tészták lehetnek / kb még 5-6 percig főzöm kevergetve.
aztán a gázt lekapcsolom, és lefedve még pár perc, langyos öblítés, leszűrés, és meleg zsiradékra kerül a roppanós, nem eláztatott tészta.
Felteszed a sós vizet forrni.
Ha forrni kezd, beleborítod a tésztát. (Bő vízben kell főzni.)
Ha megfőtt, leszűröd.
Leszűrés után átmosod hideg vízben.
Azután zsírt olvasztasz, és ha felolvadt, beleborítod a tésztát a lábasba, amiben a zsírt olvasztottad.
Átforgatod, hagyod, hogy megmelegedjen.
És kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!